Budapesti Corvinus Egyetem

Gazdaságinformatikus – alapképzés

Gazdaság -informatikus – alapképzés

Földiák Miklós

Ha a gazdaság mellett az informatika is érdekel, ez a legjobb választás!

A szak célja, hogy felkészítse a hallgatókat az üzleti, szakterületi igények felmérésére, értelmezésére, az igényeknek megfelelő informatikai fejlesztések megvalósítására és az elkészült megoldások szolgáltatására. Az informatika az üzleti tevékenységek motorja, az innovációk kulcstényezője, az informatikusok iránti növekvő keresleten belül egyre nő az igény olyan szakemberekre, akik a gazdasági alkalmazásokra specializálódtak. A képzés ötvözi az üzleti és informatikai tudást és szemléletmódot, ami a digitalizációs forradalom keresett szakemberei számára nélkülözhetetlen. Azoknak ajánljuk, akiket nem csak az informatika érdekel, hanem a gazdasági folyamatok is.

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Az elmúlt évek ponthatárai

Karrierlehetőségek

Elhelyezkedhetsz hazai és nemzetközi vállalatoknál üzleti rendszerek fejlesztőjeként, rendszertervezőként, üzleti intelligencia vagy gazdasági alkalmazások szakértőjeként. A tipikus gazdaságinformatikus munkakörök a technikaibb, fejlesztés- vagy üzemeltetésorientált állásoktól az üzleti orientációjú feladatkörökig terjednek, a rendszertervezéstől (business analyst) a menedzseri vagy szakterületi specialista munkakörökig. Végzett hallgatóink többsége szoftverfejlesztéssel, üzleti elemző (rendszerszervező) feladatokkal, IT projektmenedzsmenttel, folyamatfejlesztéssel, adatbázis menedzsmenttel és fejlesztéssel, digitalizációval, IT tanácsadással, üzleti intelligencia megoldásokkal foglalkozik. Többnyire nagy vagy középméretű informatikai vagy pénzügyi cégeknél, vagy éppen startupoknál.

Budapesti Corvinus Egyetem

A gazdasági alapképzésen végzett diplomások közül a corvinusosok bruttó átlagbére a legmagasabb az országban hosszú távon: átlagosan bruttó 207 ezer forinttal keresnek többet, mint az összes többi gazdasági alapképzésen diplomát szerzettek.

A szakunkon végzetteké a 8. legmagasabb frissdiplomás jövedelem, sőt már frissdiplomásként átlagosan csaknem 20%-kal többet visznek haza, mint a más hazai egyetemek Gazdaságinformatikus végzettjei.*

*A DPR AAE 2022-es adatbázis legfrissebben végzettjeinek adatai alapján 

Választhatod a Duális képzési formát!

Szerezz többéves, releváns munkatapasztalatot még a tanulmányok ideje alatt!

A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait.

Mitől egyedi a képzés?

• Vállalatok bevonásával történő projektmunkák

•  Kiterjedt szakmai gyakorlati rendszer

• Bekapcsolódási lehetőség nemzetközi kutatási projektekbe

• Európai szinten is egyedülálló módon részvételi lehetőség nemzetközi esettanulmány versenyeken

• Ha a német szakmai nyelvtudásod szeretnéd csiszolni, azt is megteheted, hiszen DSG-vel bizonyos tárgyakat ezen a nyelven is felvehetsz. 

Kedves érdeklődő!

Az informatika nem csak száraz technikai témákról szól, hanem az alkalmazásról, az innovációról is: miként tudjuk az üzlet vagy a mindennapi tevékenységek megújítását informatikával támogatni. A gazdaságinformatika egy izgalmas szakterület az informatikán belül: kreativitást, problémamegoldási képességet, szervezőkészséget és alapos informatikai felkészültséget ötvöz. Az üzleti tevékenységek, a menedzsment és az informatika határterületéről mindkét irányba könnyű továbblépni az alapképzés után. A végzettjeink magas fizetésre, érdekes feladatokra számíthatnak.

Budapesti Corvinus Egyetem

Dr. Szabó Zoltán
szakfelelős
Egyetemi Docens

Milyen mesterszakon tudsz tovább tanulni?

Budapesti Corvinus Egyetem

#együttalegjobbak

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyere el online nyílt napunkra!

Várunk 2024. január 25-én! 

Budapesti Corvinus Egyetem

Jelentkezz a Felvi.hu-n!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Olvasd el a 2024-es Felvételi kiadványunkat!

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Budapesti Corvinus Egyetem

Gyakran ismételt kérdések

Milyen tantárgyak lesznek a szakon? Van-e szakmai gyakorlat? Hány kreditet kell teljesíteni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
Hungary 1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.04.25. - 14:31:43