Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

FINTECH menedzsment specialista/ szakközgazdász

Legyél a digitális pénzügyek szakértője!

Munkája során egyre több digitális termék és szolgáltatás veszi körül? 

Cégvezetőként vagy beosztottként szeretné látni, milyen lehetőségeket rejt Ön számára a digitalizáció a pénzügyi területen? 

A digitalizáció, a pénzügyi szektor innovációi, a banki szektor szabályozási keretrendszerének folyamatos változása és bővülése, a technológiai infrastruktúra fejlődése olyan kiegészítő kompetenciák megszerzését igényli, amely minden cégvezető, menedzser, szakmai vezető számára egyre kevésbé nélkülözhető. 

Egy képzés akkor értékes, ha olyan új ismeretekkel és gyakorlati képességekkel bővíti a meglévő szakmai tudást, amellyel az ellátandó feladatokat hatékonyabban tudjuk elvégezni, jobb rálátással tudunk partnereinkhez kapcsolódni. Hitelessé pedig akkor válik, ha olyan szakemberek támogatásával szerezzük meg a tudást és kompetenciákat, akik adott területen elismertek, és a szakmai, szabályozási és infrastruktúra kialakításában maguk is részt vesznek. 

Mi ezt biztosítjuk a képzésünk során.


A képzésért felelős szervezet:
Adatelemzés és Informatika Intézet

Szakfelelős oktató: Varga Krisztián

Ügyintéző telefonszám: +36 30 167 8529 (munkaidőben hívható)

Képzési idő félévekben: 2 félév

Képzés nyelve: Magyar

Telephely: Budapest

Tagozat: Levelező

Oktatás napjai: pénteki és szombati napokon (megközelítőleg 8 dupla nap/félév)

Finanszírozás: önköltséges, (A felvételi eljárás díja: 9.000 Ft)

 • Early bird 2023. július 15-ig: 450.000 Ft/félév
 • 2023. július 15. után: 500.000 Ft/félév

A szakképzettség oklevélben szereplő megnevezése:

 • FINTECH menedzsment specialista
 • FINTECH menedzsment szakközgazdász
vár a corvinus
Nap
Óra
Perc
Másodperc

Tudj meg mindent a felvételiről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Kiknek a jelentkezését várjuk?

Elsősorban folyamatmenedzsment középvezetők, projektvezetők, valamint projekt-, közép- és divízióvezetők jelentkezését várjuk, főként az alábbi szektorokból:

 • bankszektor
 • gyorsan fejlődő vagy tőkeerős cégek, ahol sok a folyamatszervezés és digitalizáció 
 • nagyvállalatok, dinamikus kkv-k 
 • oktatók, tanárok, akik digitális közegben tanítanak vagy digitalizációt oktatnak
 • biztosítók

A képzés oktatói a szakterületen elismert szakemberek, a szakterület szakmai, szabályozási és infrastrukturális kialakításában maguk is részt vesznek.  

Ha általános kérdése van szakirányú továbbképzéseinkkel kapcsolatban keressen minket a jelentkezes.part.time@uni-corvinus.hu e-mail címen vagy a +36308127085 telefonszámon!

Felvételi követelmények:

• FINTECH menedzsment specialista szakon: bármely képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél

• FINTECH menedzsment szakközgazdász szakon: bármely képzési területen legalább alapképzésben (korábban főiskolai szintű képzésben) szerzett oklevél és közgazdász szakképzettség

• Részvétel a felvételi elbeszélgetésen

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

• felsőfokú végzettséget igazoló oklevél magyar és (ha van) angol nyelvű oldala

• szakmai önéletrajz

• motívációs levél

Szakfelelősi köszöntő

Napjainkban a fintech egy gyorsan változó és egyre szélesedő üzleti területet foglal magában, amely a hagyományos pénzügyi ágazatokon már jóval túlmutat, és kiterjed olyan kapcsolódó piacokra is, mint az ingatlan vagy a biztosítás. A technológiai fejlesztés és az innováció a pénzügyi ágazat digitális átalakuláson keresztül menő üzleti területein létfontosságú, versenyelőnyt biztosító tényező. Ezek közül kiemelten fontos a tranzakciós költségek csökkentése, vagy olyan piaci szegmensek elérése, amelyek bevonása máskülönben nem lenne kivitelezhető, a méretgazdaságosság előnyeinek kihasználása vagy az ügyfélélmény javítása és szegmentálása a személyre szabottabb élmény érdekében.  

A program célja, hogy végigvezesse a jelentkezőt a gyorsan változó környezetben, foglalkozva a lehetőségekkel és a kihívásokkal, amelyek egy ilyen erősen szabályozott piacon megjelennek. Áttekintjük a pénzügyi szolgáltatási ágazatban zavart és változásokat okozó tényezőket, tanulmányozzuk a digitális fizetések, a mesterséges intelligencia, a blokklánc és a kriptopénz, valamint a kapcsolódó ingatlan- és biztosítási piacokon tapasztalható innovációkat. Megvizsgáljuk a fintech területet övező szabályozási légkört, hogy felmérjük, hogyan segíthet a fintech megoldásokat találni az üzleti kihívásokra.  

Ha Ön pénzügyi szolgáltatási területen vezető, vagy egy fintech startup alapítója, értékes betekintést kaphat az ökoszisztémára több nézőpontból, amely eddig feltáratlan volt. Olyan kriptovalutákkal, blokklánccal, gépi tanulással és más digitális alapú projektekkel foglalkozunk, melyeket a saját működési területükön is alkalmazhatnak hallgatóink.   

A képzés célja, hogy olyan tudást adjon fintech területen, amely a szakmai tudást ötvözi a gyakorlati alkalmazhatósággal, és inspiráló fintech megoldásokat tárjunk fel hallgatóink saját üzleti kihívásaihoz.  

Budapesti Corvinus Egyetem

Vargan Krisztián
szakfelelős
egyetemi docens

A szak tanterve

A diploma elvégzése után

 • szakembereink el tudnak látni digitalizációs szakértői és projektvezetői feladatokat pénzügyi és nem pénzügyi területen 
 • fintech és szolgáltatásinnovációs vezetői pozíciót 
 • banki fintech menedzser feladatokat 
 • fintech startup ökoszisztémába való illeszkedést, saját cég és projekt kialakításával 
vár a corvinus

Tudj meg mindent a felvételiről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.09.24. - 08:08:56