Budapesti Corvinus Egyetem

Biztosítási és pénzügyi matematika – mesterképzés

A Corvinus és az ELTE közös diplomáját kapják az itt végzett hallgatók. 
A szakot 2024-ben az ELTE indítja.

 

Világpiacképes biztosítási és pénzügyi szakemberré válhatsz nálunk.

 A szak célja megtanítani a biztosítási és pénzügyi szektorban alkalmazott sztochasztikus matematikai, statisztikai modelleket professzionális szinten. Olyan szakemberek képzése a cél, akik a világpiacon a legkeresettebbek és legjobban fizetettek között vannak. Azoknak ajánljuk, akik a biztosítási és pénzügyi szektorban dolgoznának, szeretik a matematikát, érdeklődnek a gazdasági és pénzügyi folyamatok iránt, és a legjobb szakértők között lennének. Mind az aktuárius, mind a kvantitatív pénzügyek specializáció elvégzése egyedi és nemzetközileg is elismert tudást ad. Az ELTE-vel közös képzés, amelyben részt vesznek a BCE Közgazdasági Intézet és a Pénzügyi, valamint a Számviteli Intézet kollégái is.

*A fentebbi árak 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es árakat is hamarosan közzétesszük. 

Felvételi vizsga

Legalább jó minősítésű, nálunk szerzett diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyed a nappali mesterképzéseinken.* 

*Kivéve az eltérő felvételi kritériumrendszerű képzések: az angol nyelvű Vezetés és szervezés és az MBA programok. 

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Előkészítő tanfolyam

A Budapesti Corvinus Egyetem Vállalati pénzügyek, Vállalatgazdaságtan, Business Economics, Közgazdaságtan, Fundamentals of Mathematics, Fundamentals of Statistics and Admission, Preparatory Course – International Economy and Business tantárgyakból írásbeli felvételi vizsgára előkészítő tanfolyamokat szervez mesterképzésre jelentkezők számára. A tanfolyam ONLINE (kivétel a Vállalatgazdaságtan és a Business Economics előkészítő tanfolyam) formában kerül megtartásra, melyhez az Egyetemen alkalmazott online rendszer (Teams és Moodle) biztosítja a felületet.

Milyen alapszakról lehet jelentkezni?

Budapesti Corvinus Egyetem

Kreditelismerési eljárás

Az alábbi információk a 2023-as felvételi eljárásra vonatkoznak, a 2024-es információkat is hamarosan közzétesszük. 

Összeszedtünk minden hasznos információt, amit a kreditelismerési eljárás folyamatáról tudni kell.

Karrierlehetőségek

Itt végzett hallgatóink elhelyezkedhetnek többek között nemzetközi és hazai pénzügyi intézményeknél, biztosítóknál, bankoknál, tanácsadóknál kockázatelemző, aktuárius szakértő, kvantitatív pénzügyi elemző munkakörökben.

Szakfelelősi köszöntő

A Biztosítási és pénzügyi matematika mesterszak azzal tűnik ki a sok másik szak közül, hogy igazi kihívást jelent egyszerre két egyetemen tanulni egy-egy félévben, és elsajátítani mindazokat az ismereteket, amiket egy matematikus és egy közgazdász tudhat. Az elmélyült gondolkodás mellett a precíz számítások és modellezés is része annak a munkának, amivel a két specializáció (aktuárius és kvantitatív pénzügyek) elvégzése után foglalkozhatnak. Érdekes munka és kimagaslóan magas fizetés vár Önökre 4 félév után. Személyes példám alapján biztos vagyok benne, hogy ez a szakma ismétlődő kihívást és folyamatos szakmai fejlődést biztosít.

Dr. Kovács Erzsébet

Dr. Kovács Erzsébet
Szakfelelős

Egyetemi tanár

#együttalegjobbak

Mitől egyedi a képzés?

• Nincs még egy olyan képzés, amit a Corvinus az ELTE-vel közösen indít.

• A szakra felvett hallgatók a képzés keretében kapják meg a felzárkóztatást a másik szakterület hiányzó ismereteiből: három matematika tárgyat az ELTE oktatói, három közgazdasági-pénzügyi tárgyat a Corvinus oktatói tanítanak az első félévben.

• Kiscsoportos oktatás, közös feladatmegoldás

• Részvételi lehetőség szakmai rendezvényeken. Például: a Magyar Aktuárius Társaság Tavaszi Szimpóziuma és az Őszi iskola, a Magyar Államkincstár Nyugdíjkonferenciái

Budapesti Corvinus Egyetem

Nézd vissza online nyílt napunkat!

Budapesti Corvinus Egyetem

Módosítsd a sorrended online!

A felvételi jelentkezéseddel kapcsolatos ügyintézést (a sorrendmódosítást is) a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül intézheted.

Légy képben! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Kövess minket!

Felvételivel kapcsolatos technikai kérdésed van? – felvi.corvinus@uni-corvinus.hu

Budapesti Corvinus Egyetem
1093 Budapest Fővám tér 8.

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod,hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon sütiket használunk a jobb működésért.

X
GEN.:2024.03.28. - 22:46:37