Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Klímaügyekről (az) „intenzíven” – egy intenzív heti kurzus margójára…

Blogposzt olvasható Tanszékünk "Magyarország szerepe a globális fenntarthatósági és klíma célok elérésében" című kurzusáról

A Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszék a 2020/21. tanév őszi szemeszterének intenzív hetében másodszor hirdette meg a Magyarország szerepe a globális fenntarthatósági és klíma célok elérésében című kurzust alapszakosok számára. A kurzus tematikája lényegében egy összefüggő gondolati ívre épült fel, két fő üzenettel. Az egyik, hogy a fenntarthatóság egy nagyon összetett, sokdimenziójú és sok tudományág mentén történő kritikus együttgondolkodást kívánó kérdéskör. A másik, hogy Magyarországon, a környezetvédelem mellett a fenntarthatóság más dimenzióit is beleértve, mind a jogalkotás, mind a végrehajtás támogatására egy igen erős, kiépített intézményi rendszer működik. Ez a rendszer pedig aktívan részt vállalt és vállal a fenntarthatósági és klímaügyek nemzetközi politikájának alakításában is. Erre a tematikára épülve a kurzus célja, hogy hozzásegítse a hallgatókat a fenntarthatósági kérdésekben történő önálló gondolkodás, valamint az álláspontok kritikus értelmezéséhez szükséges önálló véleményalkotás megalapozásához. A kitűzött cél eléréséről a kurzus zárásaként készített hallgatói dolgozatok nyújtottak képet.

Az intenzív heti kurzusról dr. Kovács Antal Ferenc és Marjainé dr. Szerényi Zsuzsanna írtak beszámolót Tanszékünk blog oldalára.

A cikk itt érhető el: https://geointezet.blogspot.com/2020/11/intenziv-het.html

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.18. - 16:36:53