Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Így járul hozzá a Corvinus, hogy te légy az új Lomb Kató – Nyelvtanulási lehetőségek az egyetemen

Az Egyetem országosan kiemelkedő nyelvi és szaknyelvi választék keretében biztosít nyelvoktatást a hallgatók számára. Ezzel az Idegennyelvi Oktató- és Kutatóközpont foglalkozik.

Kapcsolódó posztok

Kapcsolódó események

Corvinus Ambassador

Az eredeti cikk a Közgazdász Online Hallgatói blogon érhető el.

Írta: Olay Hanna; borítókép: Budapesti Corvinus Egyetem

A gazdasági életben meghatározó a nemzetközi színtér, ezért fontos, hogy a jövő gazdasági szakemberei minél több nyelven beszéljenek, és akár szakmai szókinccsel is rendelkezzenek. Habár ezt el lehet sajátítani később a munkakörnyezetben is, előny lehet, hogyha  már az egyetemről kikerülve rendelkezünk ilyen ismeretekkel. Ezt segítik a különböző külföldi lehetőségek és részképzések is, amelyekre szintén felkészítenek a nyelvi órák.

“Küldetésünk az, hogy az egyetemünk hallgatói a mindennapi életben, a tanulmányok, külföldi tanulmányutak – különös tekintettel az EU felsőoktatási térség nyújtotta új lehetőségekre –, szakmai gyakorlatok és a munkavégzés során jól használható, tárgyalóképes, időtálló szóbeli és írásbeli idegen nyelvi készségeket alakítsanak ki és fejlesszenek korszerű módszerekkel, reális időkeretben.”

– olvasható az egyetemi honlapon.

corvinus-ambassador-1-1536x1025.jpg

Az egyetemen tíz nyelvet tanulhatnak a hallgatók: angolt, arabot, franciát, kínait, olaszt, oroszt, portugált, spanyolt, németet és magyart, ezek közül többet szakmai területen is. A nyelvórák célja a hallgatók magas minőségű felkészítése a nyelvvizsgákra. A képzésekre a Neptunban lehet jelentkezni, a nappali tagozatos hallgatók nagy része bizonyos mennyiségű nyelvórát ingyenesen vehet fel. Amennyiben a szak elvégzéséhez egy nyelvvizsgára van szükség, akkor két féléven keresztül heti két sáv térítésmentes, hogyha két nyelvvizsga a feltétel, akkor négy féléven át heti két sáv. A mesterképzésre járó hallgatók azonban csak térítéses formában vehetnek részt a képzésekben. Ezek az órák szabadon választható tárgyaknak minősülnek, beleszámítanak az átlagba, és egységesen három kreditet érnek. A hallgatók rendkívül kedvező díjak és további kedvezmények mellett térítéses formában is tanulhatnak nyelveket, azonban a térítéses kurzusokért nem jár kredit. 

További részletes tájékoztatásért és információkért látogassatok el az Onboarding héten az  Idegennyelvi Oktató- és Kutatóközpont standjára!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 13:15:50