Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Sorrendváltás – öt érv, hogy a Corvinus legyen az első helyen

2022-06-16 09:00:35

Július 7-ig egy alkalommal változtathatod a felvételi jelentkezésed végleges sorrendjét.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Akár alap-, akár mesterszakon folytatod a tanulmányaidat, fontos, hogy megalapozott döntést hozz. Összegyűjtöttünk 5 érvet, hogy a Corvinust jelöld be az első helyen!

Corvinus

Írta: Weller-Petrás Hanna

Az eredeti cikk az Közgazdász Online hallgatói blogon érhető el.

1. Megújult szakok

Valós vállalati példák és feladatok, valamint projektalapú, gyakorlatias és kiscsoportos intenzív órákból álló képzések várnak titeket a megújult szakokon. Mindezek célja, hogy elsajátítsátok a kritikus gondolkodás, a kreativitás és a kollaboráció képességeit. Melyek a megújult szakok és hogyan válassz? Az alábbi összefoglalóval ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

  • Alkalmazott közgazdaságtan

Neked szól, ha érdekel a gazdaság működése, és később szeretnél izgalmas és hasznos munkát végezni.

  • Gazdálkodás és menedzsment

Neked szól, ha egy gyakorlatorientált, modern, munkáltatói igényekhez illeszkedő szakot keresel.

  • Gazdaságinformatikus

Neked szól, ha érdekel az informatika színes, gyorsan fejlődő világa, de az üzleti élet is vonz, ha számít a magas jövedelem, és ha szeretnél nemcsak technikai kérdésekkel, de szervezési, fejlesztési, vezetési feladatokkal is foglalkozni.

  • Nemzetközi gazdálkodás

Neked szól, ha nemzetközi környezetben képzeled el a karrieredet, szívesen kommunikálsz már most is angolul vagy más idegen nyelven is, és érdeklődsz a gazdasági, üzleti és gazdaságpolitikai folyamatok iránt.

  • Pénzügy és számvitel

Neked szól, ha szívesen dolgozol adatokkal, számokkal, elemző szemléletű vagy. Ha olyan alapszakot keresel, amelynek elvégzése felkészít a kvantitatív jellegű és a menedzsment típusú mesterszakokra is.

Ha még több információt szeretnél, olvasd el az idei Felvételi tájékoztatót.

2. Presztízs

A Budapesti Corvinus Egyetem vezető pozíciót tölt be a magyarországi felsőoktatási intézmények között a gazdaság- és társadalomtudományi képzések területén. Vezető a modellváltó egyetemek között. Ha ez nem lenne elég, az elmúlt két évben azért dolgozott az egyetem vezetése, hogy nemzetközi színvonalú képzést és oktatási környezetet biztosítson a hallgatóknak. A Corvinuson a legkiválóbb oktatóktól szerezhetsz alapos és naprakész tudást, mindezt gyakorlatias formában és modern környezetben. Takáts Előd, az egyetem rektora szerint az egyetem olyan tudást ad, amihez hosszú távon is vissza lehet nyúlni, például amikor valaki vezető pozícióba kerül.

3.Térítésmentes tanulás lehetősége

A Corvinus első az új alapítványi fenntartású egyetemek sorában is. A Corvinus Ösztöndíjjal költségtérítés nélkül tanulhatsz, ráadásul az államilag finanszírozott féléveid száma sem csökken. Ennek köszönhetően bármikor dönthetsz úgy, hogy másoddiplomát szerzel egy állami fenntartású egyetemen. A Corvinus Ösztöndíj további előnye még, hogy az egyetemi éveid után szabadon választhatsz, hogy itthon vagy külföldön szeretnél karriert. Ne aggódj, az ösztöndíjas helyekért jó eséllyel indulsz, hiszen 2021-ben nappali alapszakra felvett hallgatók 74%-a, a nappali mesterképzéseseknek pedig a 85%-a tanulhat térítésmentesen. Ez nem is hangzik olyan félelmetesen, ugye?

4. Szakkollégiumok és diákszervezetek

A Corvinus előtt elképzeléseim sem voltak arról, hogy mit is jelent szakkollégistának vagy diákszervezeti tagnak lenni. Azóta volt szerencsém megismerni több embert, akik kivétel nélkül csillogó szemmel osztották meg ezzel kapcsolatos nyereségeiket. Szakmai munka és élénk szociális élet. Talán ez a két jelző írja le legjobban ezeknek a szervezeteknek az életét. A Corvinuson 7 szakkollégium és több, mint 40 diákszervezet közül választhatsz.

5. Nemzetközi tapasztalatok

Egy külföldön eltöltött szemeszter sokak számára a legemlékezetesebb egyetemi élmények közé tartozik: nyelvet tanulhatsz, kulturális és szakmai tapasztalatot szerezhetsz, kapcsolatokat, valamint barátságokat alakíthatsz ki. A Corvinus lehetőséget biztosít számodra, hogy az egyetem 5 kontinensen lévő, összesen 300 partneregyetemének valamelyikén tanulhass. Ismerd meg bővebben a lehetőségeket.

Ha még nem tettétek, válasszátok a Corvinust az első helyen, akár alap-, akár mesterszakra jelentkeztek. Ha pedig kérdésetek van, látogassatok el a  Corvinus Sorrendváltó online nyílt napjára. Ne feledjétek, a sorrendmódosítás határideje 2022. július 7-e.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.24. - 16:11:19