Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Nemzetközi lehetőségek a Corvinuson

2022-10-03 16:57:45

Jelentkezz Erasmus+, Bilaterális, CEEPUS, Double Degree és CEMS programjainkra!

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

November 9. és 22. között!

A pályázatok révén olyan nemzetközi tapasztalatra tehetsz szert, mely előnyt jelent a munkaerőpiacon, bővíti látóköröd. A külföldi tanulmányok keretében elmélyítheted szakmai tudásod és olyan nemzetközi kapcsolatokat építhetsz, melyeket pályád során kamatoztathatsz. 


Külföldi részképzések 

Erasmus+ és bilaterális program 

Az Erasmus+ egy Európai Unió által finanszírozott program. A fő céljai között szerepel többek között a kulcskompetenciák és készségek fejlesztése, valamint a már meglévő nyelvtudás továbbfejlesztésének segítése. Mára a program már több mint négymillió hallgatót támogatott a nemzetközi tapasztalatszerzésben. A Corvinusról évente kb. 500-600 hallgató utazik külföldi egyetemekre, és körülbelül ugyanennyi hallgatót fogadunk. 

Erasmus+-on kívül (bilaterális programok) 

A Corvinusnak nemcsak az Erasmus+ által lefedett országokban, de világszerte vannak kiemelkedő, nemzetközileg elismert partneregyetemei. Ez lehetővé teszi, hogy külföldi részképzésed ne csak Európán belül, de akár Ausztráliában, Szingapúrban, az USA-ban, vagy netán Brazíliában töltsd el. A külföldi részképzés költségeinek fedezéséhez jelenleg nem jár Erasmus+ ösztöndíj, az esetlegesen elérhető finanszírozási formákról folyamatosan tájékoztatunk. 

Kinek szól? 

Alap- és mesterszakos hallgatóként akár már az első félévedben pályázhatsz, doktori hallgatóként pedig a 3. félévedben. 

Miért pályázz? 

Az Erasmus+ program keretében vendéghallgatóként tanulhatsz a Corvinus nemzetközileg elismert partneregyetemeinek egyikén úgy, hogy a külföldi részképzés keretében teljesített krediteket befogadtathatod az itthoni képzésedbe. Ha kellő körültekintéssel választod ki a megpályázott egyetemeket, itthoni kötelező és kötelezően választható tárgyakat is tudsz kint teljesíteni. A kint töltött féléved alatt csiszolhatod a nyelvtudásodat, hasznos szakmai és kulturális tapasztalatokat szerezhetsz és nemzetközi barátságokat is ki tudsz építeni. 

Hol pályázz? 

A részképzésre a MOBility Manager rendszerben tudsz jelentkezni. 


CEEPUS 

A CEEPUS ösztöndíj-programban 16 ország vesz részt, Kelet-Közép Európából és a Nyugat-Balkánról. Minden ország a beérkező ösztöndíjasai részére nyújt támogatást, az ösztöndíjak mértéke országonként változó. Az aktuális támogatási összegek a Központi CEEPUS Iroda honlapján (www.ceepus.info) olvashatók, az egyes országzászlókra kattintva. 

Kinek szól? 
Alap- és mesterszakos hallgatóként teljes szemeszterre, doktoris hallgatóként legalább egy hétre tudsz kiutazni a Corvinuson elérhető hálózatokban. 

Miért pályázz? 
Kedvező ösztöndíjlehetőség a környező országokba, viszonylag kevés adminisztrációval. 

Hol pályázz? 
A részképzésre a MOBility Manager rendszerben tudsz jelentkezni. 


Kettősdiploma- programok 

Kettősdiploma-programjaink lehetőséget biztosítanak, hogy ne csak a Corvinus, hanem ezzel párhuzamosan egy külföldi partnerintézmény képzését is elvégezd, így egyszerre két diplomát kaphatsz. 

Programtól függően adott szemesztereket tölthetsz külföldön ahol a partneregyetem által meghatározott tárgyakat kell teljesítened. A program rövidebb ideig tart, mintha a két egyetem képzését külön-külön végeznéd el. 

Kinek szól? 

Alapszakos hallgatóként a 2. évedben tudsz jelentkezni Double Degree programunkra, és a 3. évedet töltheted a partneregyetemen. Mesterképzésen pedig az 1. évben kell jelentkezned, hogy a másodikat kint tölthesd külföldön. Néhány program kivételt képez, ezekről a Double Degree koordinátor tud bővebb felvilágosítást adni.
Duplázhatsz is a Double Degree-vel! Ha alapképzésen elnyerte a kettősdiploma-program a tetszésed, mesterképzésen is jelentkezhetsz! 

Miért pályázz? 

A Double Degree program során egyszerre két egyetem képzését teljesíted, amiért két külön, egyenértékű diplomát kapsz az intézményektől. A kettősdiploma-program résztvevői komoly előnnyel startolnak a munkaerőpiacon, hiszen a Corvinus diploma mellett egy elismert külföldi egyetem oklevele is bizonyítja magabiztos nyelvtudásod, nemzetközi tapasztalatod. 

Hol pályázz? 

A regisztráció a MOBility Manager rendszerben, kérvény leadásával történik, ekkor kell benyújtanod az iratokat, igazolásokat. 


A CEMS Szövetség (The Global Alliance in Management Education, korábban Community of European Management Schools) egyetemek, multinacionális cégek és civil szervezetek nemzetközi együttműködése, amelynek Magyarországról egyedül a Corvinus tagja. 

A CEMS MIM program célja olyan nemzetközi szakemberek képzése, akik innovatív megoldásokat találnak az üzleti problémákra. Az egyéves képzés egyik felét a Corvinuson, a másikat egy külföldi partneregyetemen töltöd, illetve kötelező a külföldön eltöltött szakmai gyakorlat is. A képzés során folyamatosan kapcsolatba kerülsz a CEMS vállalati partnerekkel, így friss tudással és kiterjedt kapcsolati hálóval fejezheted be a programot. A képzés végén a Corvinus diploma mellett megkapod a CEMS Szövetség Master’s in International Management diplomáját is. 
CEMS-képzéssel kiegészített diplomával a Financial Times szerint 40 százalékkal több fizetés vár rád, illetve garantált a gyorsabb elhelyezkedés is. 

Kinek szól? 

Az egyéves képzésre üzleti mesterképzésen résztvevők jelentkezhetnek felsőfokú angol nyelvvizsgával és legalább 3,5-ös alapszakos diplomaminősítéssel. 

Miért pályázz? 

A CEMS diplomával rendelkezők 97 százaléka 3 hónapon belül el tud helyezkedni. Ez ugyanakkor nemcsak belföldi karriert jelent, hiszen a CEMS Alumni 82 százaléka dolgozott külföldön több országban is.

További előny a nemzetközi kapcsolatépítés. A CEMS-en végzett hallgatók a világ 75 országában megtalálhatóak, a közösség pedig az egyetemi évek után is aktív. A CEMS vállalati partnerei közé 70-nél is több multinacionális cég tartozik, akik szívesen alkalmaznak CEMS hallgatókat. Az itthoni és a külföldi félévet a vállalatokkal közösen alakították ki, az Alumni mentorship program pedig a hallgatók külföldi elhelyezkedését segíti. 

Hol pályázz? 

A jelentkezés a CEMS adatbázisban történik, és ide kell feltöltened a dokumentumokat és igazolásokat. Ezenkívül a MOBility rendszerben is jelentkezned kell és a CEMS MIM-et kell megjelölnöd. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.24. - 23:26:24