Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Munkáltatói intézkedések történtek a szabálytalansági vizsgálat következményeként

2023-10-24 17:25:00

Ahogyan korábban beszámoltunk róla több szabálytalanságot is feltártak a vizsgára bocsátási folyamatot ellenőrző vizsgálatok, amelyet az etikai ügyekben másodfokon eljáró egyetemi vezető indított el nyáron.

Budapesti Corvinus Egyetem

Az egyetem illetékes vezetője az etikai eljárás másodfokú lezárását követően hivatalból indított szabálytalansági eljárást az etikai eljárásban szereplő vizsgáztatási ügy körülményeinek tisztázása érdekében. A vizsgálat által megállapított szabálytalanságokról ebben a cikkben számoltunk be részletesen.

Az eljárási szabályaink szerint, a szabálytalansági eljárás határozatának, munkavállalókat érintő egyes pontjairól tájékoztatást kaptak a munkáltatói jogkörgyakorlók. A munkáltatói jogkörgyakorlók feladata, hogy mérlegeljék az egyes cselekményeket, és indokolt esetben az érintett munkavállalók felé meghozzák a szükséges munkáltatói intézkedéseket. Ennek következtében szóbeli és írásbeli figyelmeztetések adtak ki, illetve az eljárás során tanúsított munkavállalói kötelezettszegések okán munkaviszony megszüntetés is történt. 

A munkáltatói intézkedésekről az adatvédelmi szabályok betartása érdekében több információt az egyetem nem tud adni, még abban az esetben sem, ha az érintett munkavállaló vagy munkavállalók nyilvánosságra hozzák annak részleteit.

Az etikai ügyet és az ehhez kapcsolódó intézkedéseket, a szabálytalansági eljárás lezárásával, a munkáltatói intézkedések meghozatalával és a rendszerszintű problémákat orvosló akcióterv létrehozásával az egyetem – a maga részéről – lezártnak tekinti. 

Az etikai vizsgálatok határozatait a bejelentő bíróságon támadta meg. A bejelentő keresetét a bíróság első fokon elutasította.

Egyetemünk értékrendjének szerves része közösségünk védelme és céljaink támogatása. Olyan intézményben hiszünk, ahol tisztelettel és segítő hozzáállással vagyunk egymás iránt, és ahol mindenki számára a Corvinus fejlődése és reputációjának megőrzése az elsődleges cél. 

Az egyetem vezetése mostantól a fejlesztések és a kitűzött célok elérésére kíván koncentrálni. Mindenki, aki elfogadja a Corvinus céljait és értékrendjét, felelős az egyetem sikeréért és közösségünk egészségéért, éppen ezért 2024-ben átfogó kultúrafejlesztési program indul annak érdekében, hogy a leírt konfliktusokhoz hasonló események ne ismétlődjenek meg a jövőben.

Kérjük, hogy minden egyetemi munkatárs és hallgató tartsa tiszteletben az egyetemi értékeket és segítse elő közösségünk egységét és felemelkedését. 

„A témában korábban a Corvinus az alábbi cikkekben adott tájékoztatást (angol nyelvű fordításokkal együtt):

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 03:42:49