Ugrás a fő tartalomra
Vissza a hírekhez

Budapesti egyetemek közötti I. Staféta váltó futóverseny

2024-04-24 11:20:00

A Corvinus első alkalommal, hagyományteremtő célzattal rendezte meg a budapesti egyetemek közötti 1 órás Staféta futóversenyt a BME atlétika pályán, 400 méteres körönkénti váltással.
Budapesti Corvinus Egyetem

A versenyre két egyetem csapata jelentkezett: az ELTE 8 fővel, míg a CORVINUS Egyetem 10 fővel érkezett a helyszínre. Diákok és tanárok is voltak a csapatokban, rövidtávú -, hosszútávú – illetve hobby futók is.  

Az I. stafétát a CORVINUS Egyetem nyerte, a csapat egy óra alatt 48 kört (19.200 métert) teljesített. Csapatnévsor: Szűcs Gábor, Keresztes Sámuel, Burkus Ádám, Erdész Ágnes, Berczik Sára, Kárpáti Ákos, Tóth Márton, Páter Dániel, Győrfi András, Antal Botond. 

Az ELTE csapata a 2. helyen végzett. 42 kört (16.800métert) teljesítettek. Csapatnévsor: Rövid Boglárka, Lieszkovszki Fanni, Siket Anna, Vásárhelyi Máté, Orosz Jetró Márk, Bíró Barna, Palásti Patrik, Ablonczy Csaba. Kísérőtanáraik: Zimmermann Heni és Kovács Katalin. 

Nagyon jó hangulatban, családias légkörben zajlott a verseny. A résztvevők folyamatosan buzdították egymást.  A futó csapatok egymás között megbeszélték a váltások sorrendjét, az egyéni teljesítmények és a csapat eredményességével összhangban.  

A legtöbbet futók 6-7 kört teljesítettek, de volt, aki egy-két kört futva tett hozzá a csapat sikeréhez. 

Reméljük, hogy jövőre a többi Egyetem is csatlakozik majd a kezdeményezésünkhöz! 

A rendezvény segítői: Bak Angelika, Belegrai Viktória, Abou Namous Ahmed 

Szervezők: Wallisch Andrea, Sebestyén Tamás 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.05. - 23:35:32