Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Egyéves mesterképzési lehetőségek

2022-09-05 13:20:28

Négy népszerű mesterszakot már egy év alatt is el lehet végezni a jövő tanévtől.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Corvinus által kínált, időben sűrített képzés egyedülálló a magyar gazdasági egyetemek körében.

Négy corvinusos szakon már egy tanév alatt is mesterdiplomát lehet szerezni a szokásos két év helyett, ha a hallgató a korábbi években megfelelő számú extra kreditet vagy releváns munkatapasztalatot szerzett. A magyarországi gazdasági felsőoktatásban egyedülálló lehetőséggel az ellátásilánc-menedzsment, a közgazdálkodás és közpolitika, a nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, valamint a marketing szakokon lehet élni a 2023/24-as tanévtől.

A gyorsított kurzusra nemcsak a Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló diákok jelentkezhetnek, hanem minden hallgató, aki teljesíti az adott mesterszak általános felvételi követelményeit: megszerezte alapszakos oklevelét, egy középfokú angol nyelvvizsgát és elegendő hozott kreditet. Beszámítható releváns szakmai tapasztalat lesz minden olyan tudás, ami illeszkedik az elvégezni kívánt szakhoz: nemcsak munkavégzés, hanem például szakkollégiumi kurzus, szakirányú tanfolyam, TDK-kutatás a kurzus témájában vagy korábban a Corvinuson vagy más egyetemen szerzett elismerhető kredit, illetve felvételire előkészítő kurzus is.

Az egyéves mesterképzést tervező hallgatóknak érdemes már az alapszakon plusz tárgyakat elvégezniük. A corvinusosok az előírt kreditszám fölött 10 százaléknyi kreditet ingyen vehetnek fel. Az egyéves mesterképzésbe való belépéshez a validáció díja ötvenezer forint. Az önköltséges képzésre járó hallgatóknak előny, hogy ebben a formában a szokásosnál egy évnyivel kevesebb tandíjat kell fizetniük, ugyanakkor a Corvinus Ösztöndíj az egyéves kurzuson is megpályázható. Bővebb információ itt érhető el.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.28. - 19:19:56