Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Akár egy év alatt lehet mesterdiplomád!

Hogyan lehetséges ez?

Mesterképzéseink egy részét egy év alatt is elvégezheted, sőt ezt kétféle módon is megteheted idén. 

  • Az egyik opció, hogy a validációs eljárás révén az egyébként kétéves képzést végzed el egy év alatt abban az esetben, ha van elegendő vonatkozó tanulmányi, esetleg munkatapasztalatod.   
  • A másik lehetőség az, hogy azon 4 szakunk egyikére jelentkezel, amelyek tantervét egy évre terveztük.  
> >
Validáció  Egyéves képzés 
Kell külön eljárás  X
Eljárási díj  X
Garantált az egyéves képzés  A tanterv első tanévére tervezett 60 kredit sikeres validálása esetén.
Induló szakok  Négy, egyébként kétéves mesterszak végezhető el egy év alatt: 

Ellátásilánc-menedzsment

Közgazdálkodás és közpolitika 

Marketing 

Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás 
Négy új* szak végezhető el egy év alatt 

Haladó ellátásilánc-menedzsment 

Közösségi kormányzás  

Marketingstratégia és innováció  

Diplomácia  
Jelentkezés   Jelentkezz február 15-ig a felvi.hu-n, majd sikeres felvételi esetén megkezdheted a validációs eljárást.  Jelentkezz január 31. és február 15. között a felvi.hu-n keresztül. Sikeres felvétel esetén nincs további tennivalód. 
Kreditelismerési eljárás Alapszaktól függően szükséges lehetAlapszaktól függően szükséges lehet
A képzés kimente  A szaknak megfelelő mesterszakos oklevél.  A szaknak megfelelő mesterszakos oklevél. 
GEN.:2023.09.29. - 14:08:54

A Corvinus Ösztöndíjat egy tanévre kaphatod, így, ha ebben a formában végzed egy év alatt a mesterképzést, a teljes képzési időd garantáltan térítésmentes. 

Corvinusosként előnyben vagy, hiszen 5-ös átlagú, nálunk szerzett alapszakos diplomával garantált a Corvinus Ösztöndíjas helyre történő felvétel új mesterszakjainkra is. A felvételi eljáráson ugyanúgy keresztül kell menned, de Corvinus alapszakos diplomával garantált a helyed térítésmentes képzési helyen. 

Ezen szakokon a képzés negyedéves tanrendben zajlik. Ennek előnye, hogy egyszerre kevesebb tantárgyat tanulsz, így lehetőséged van egy-egy témában jobban elmélyülni. 

Egyéves mesterképzéseink előnyei

*A négy új szakunk tanterve közül ugyanakkor három tanterve már jól ismert képzéseinken alapul. A Haladó ellátásilánc-menedzsment az Ellátásilánc-menedzsment egyéves alternatívája, a Közösségi kormányzás a Közgazdálkodás és közpolitika egyéves változata, míg a Marketingstratégia és innováció a Marketing képzés egyéves megfelelője.  

Négy új, egy év alatt elvégezhető képzésünk tanterve úgy épül fel, hogy a kétéves változat tananyagából a második tanévre fókuszálunk.

Egyéves mesterképzéseinkre külön adminisztrációs eljárás (validációs folyamat) és extra költségek nélkül jelentkezhetsz.

Új mesterszakjaink Magyarországon csak a Corvinuson elérhetőek. 

Hogyan validáltathatod a kreditjeidet?

Bármilyen előzetesen megszerzett tudásod számít, ami illeszkedik az adott szakhoz. Lehet ez munkatapasztalat, szakkollégiumi kurzus, bármilyen tanfolyam, TDK-kutatás vagy korábban, más egyetemen szerzett elismerhető kredit.

Ugyanakkor elfogadunk felvételi előkészítő kurzusokat is. Ha bármilyen hasonló kurzusra is jártál, jó eséllyel teheted rövidebbé a mesterképzésedet.

Hasznos tipp a validáláshoz

Ha a Corvinuson tanulsz, a corvinusos tárgyaidat elfogadjuk az eljárás során, így alapszakos hallgatóként érdemes plusz tárgyakat is felvenned az őszi és a tavaszi tárgyfelvételi időszakban.

Alapszakosként az előírt fölött 10%-nyi kreditet ingyen veheted fel.

Kik jelentkezhetnek a validációra?

Akár más hazai, külföldi vagy nyári egyetemen tanultál korábban, jelentkezhetsz validációra, csak teljesítsd a mesterszak felvételi követelményeit (azaz legyen alapszakos okleveled, középfokú nyelvvizsgád és elegendő hozott kredited).

Mennyibe kerül a validáció?

A validáció díja 50 ezer forint.

Hol található a validációhoz szükséges felület?

Az oldal késő ősszel lesz elérhető. Ennek elindulásáról valamennyi online platformunkon beszámolunk majd.

Kérdésed van? Keress bennünket!

Amennyiben kérdésed merülne fel, kattints az alábbi gombra és írd meg nekünk!

Gyakran Ismételt Kérdések

Az angol középfokú nyelvvizsga felvételi követelmény, egyéb nyelvi kompetencia nem elvárás.

Nem. Intenzív, negyedéves tárgyak lesznek, sok feladattal.

Gyakran Ismételt Kérdések

A képzési programban szereplő kompetenciákat fejlesztő tárgyak ajánlottak. A szakok konkrét 2023-as tanterve és a tárgyleírások november elejétől lesznek elérhetőek a honlapon. Részletes tájékoztatást és szaktanácsokat személyesen is kaphattok nyílt napjainkon.

Kreditigazolások tantárgyi tematikával, szakkollégiumi kurzusok tematikája és igazolás a teljesítésről, nyári egyetemi kurzusok transcriptje, munkáltatói igazolások feladatkörök megjelölésével, céges vagy egyéb tanfolyamokról igazolás, TDK-dolgozat és önreflexió a megszerzett kompetenciákról, egyéb tudást igazoló dokumentum.

A validációs kérelem tárgyában az illetékes kreditátviteli bizottság dönt. A július 15-ig beérkező kérelmek esetében július 15-ét követő tíz munkanapon belül, a július 15-e után beérkezett kérelmek esetében az adott felvételi eljáráshoz kapcsolódó beiratkozási időszak első napjáig születik meg a döntés.

Az angol középfokú nyelvvizsga felvételi követelmény, egyéb nyelvi kompetencia nem elvárás.

Nem. Intenzív, negyedéves tárgyak lesznek, sok feladattal.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.09.29. - 14:08:54