Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Akár egy év alatt lehet mesterdiplomád!

Hogyan lehetséges ez?

Egy kétéves mesterszakos képzést akár egy év alatt is elvégezhetsz nemcsak az előző tanulmányaid, hanem az addigi munkatapasztalataid elfogadtatásával is.

Ráadásul, ha önköltséges képzésre jársz, egy évvel kevesebb tandíjat kell fizetned. Ugyanakkor az egyéves kurzuson is kaphatsz Corvinus Ösztöndíjat.

Milyen képzéseket érint a validáció?

Ez a négy mesterszak végezhető el egy év alatt:

  • Ellátásilánc-menedzsment
  • Közgazdálkodás és közpolitika
  • Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás
  • Marketing
Budapesti Corvinus Egyetem

Hogyan validáltathatod a kreditjeidet?

Bármilyen előzetesen megszerzett tudásod számít, ami illeszkedik az adott szakhoz. Lehet ez munkatapasztalat, szakkollégiumi kurzus, bármilyen tanfolyam, TDK-kutatás vagy korábban, más egyetemen szerzett elismerhető kredit.

Ugyanakkor elfogadunk felvételi előkészítő kurzusokat is. Ha bármilyen hasonló kurzusra is jártál, jó eséllyel teheted rövidebbé a mesterképzésedet.

Hasznos tipp a validáláshoz

Ha a Corvinuson tanulsz, a corvinusos tárgyaidat elfogadjuk az eljárás során, így alapszakos hallgatóként érdemes plusz tárgyakat is felvenned az őszi és a tavaszi tárgyfelvételi időszakban.

Alapszakosként az előírt fölött 10%-nyi kreditet ingyen veheted fel.

 

Kik jelentkezhetnek a validációra?

Akár más hazai, külföldi vagy nyári egyetemen tanultál korábban, jelentkezhetsz validációra, csak teljesítsd a mesterszak felvételi követelményeit (azaz legyen alapszakos okleveled, középfokú nyelvvizsgád és elegendő hozott kredited).

Mennyibe kerül a validáció?

A validáció díja 50 ezer forint.

Hol található a validációhoz szükséges felület?

Az oldal késő ősszel lesz elérhető. Ennek elindulásáról valamennyi online platformunkon beszámolunk majd.

Kérdésed van? Keress bennünket!

Amennyiben kérdésed merülne fel, kattints az alábbi gombra és írd meg nekünk!

Gyakran Ismételt Kérdések

A képzési programban szereplő kompetenciákat fejlesztő tárgyak ajánlottak. A szakok konkrét 2023-as tanterve és a tárgyleírások november elejétől lesznek elérhetőek a honlapon. Részletes tájékoztatást és szaktanácsokat személyesen is kaphattok nyílt napjainkon.

Kreditigazolások tantárgyi tematikával, szakkollégiumi kurzusok tematikája és igazolás a teljesítésről, nyári egyetemi kurzusok transcriptje, munkáltatói igazolások feladatkörök megjelölésével, céges vagy egyéb tanfolyamokról igazolás, TDK-dolgozat és önreflexió a megszerzett kompetenciákról, egyéb tudást igazoló dokumentum.

A validációs kérelem tárgyában az illetékes kreditátviteli bizottság dönt. A július 15-ig beérkező kérelmek esetében július 15-ét követő tíz munkanapon belül, a július 15-e után beérkezett kérelmek esetében az adott felvételi eljáráshoz kapcsolódó beiratkozási időszak első napjáig születik meg a döntés.

Az angol középfokú nyelvvizsga felvételi követelmény, egyéb nyelvi kompetencia nem elvárás.

Nem. Intenzív, negyedéves tárgyak lesznek, sok feladattal.

Vágólapra másolva
X
GEN.:2022.12.01. - 20:22:35