Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

A Corvinus szükség esetén biztosítja az erasmusos hallgatóinak járó támogatást  

2023-01-12 09:15:49

A Budapesti Corvinus Egyetem bízik az Erasmus+ és Horizont Európa források körül kialakult helyzet mielőbbi megnyugtató rendezésében, szükség szerint azonban, a fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány támogatásával, kész biztosítani a 2024/25-ös tanévre a hallgatói kiutazások költségeit.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A Corvinus stratégiai célja az egyetem közösségének nemzetköziesítése, amelynek része, hogy mind az oktatók, kutatók, mind a hallgatók a hazai kötelékeiket megtartva mobilitási programokban, nemzetközi együttműködésekben vehessenek részt. Az Erasmus+ program lehetőségeit leginkább kihasználó egyetemek között van a Corvinus: tanévenként nagyságrendileg 500 diák gazdagodott uniós támogatással külföldi tapasztalatokkal, és ezzel versenyelőnyt szereztek a későbbi munkaerőpiaci belépéshez. 

A program révén a hallgatók által megszerzett ismereteket, készségeket, kapcsolatrendszereket kivételes, Magyarország javára fordítható erőforrásnak tartja a Corvinus, ezért az egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvánnyal közösen áttekintette a pénzügyi mozgásterét, és ez alapján, amennyiben az Európai Uniónak és Magyarországnak nem sikerül megállapodni az Erasmus program finanszírozásáról, úgy a Budapesti Corvinus Egyetem a 2024/25-ös tanévre  biztosítja hallgatói számára a kiutazáshoz és kinntartózkodáshoz szükséges pénzügyi forrásokat.  

A Corvinus nemzetközi beágyazottsága kiemelkedő, 5 kontinensen több mint 250 partneregyetemmel áll együttműködésben, számos kettősdiploma-programot kínál, és Magyarországon egyedülállóan két nemzetközi intézményi akkreditációt is szerzett a legrangosabb nemzetközi felsőoktatási minősítő szervezetek értékelése alapján. 

A Budapesti Corvinus Egyetem bízik a kialakult helyzet mielőbbi megnyugtató rendezésében, és abban, hogy a források továbbra is hozzáférhetőek lesznek a magyar egyetemek oktatói és hallgatói számára.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 12:09:16