Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

5 tipp a sikeres felvételihez

2024-03-12 12:50:00

A felvételi folyamat kihívásokkal teli időszak, érdemes olyan stratégiát követned, ami megkönnyíti számodra ezt az utat. Növeld az esélyeidet a tippjeinkkel, hogy szeptembertől te is corvinusos lehess!
Budapesti Corvinus Egyetem

 

1. Tájékozódj az adminisztratív folyamatokról

Mielőtt bármihez kezednél, fontos, hogy alaposan tájékozódj az összes téged érintő adminisztratív folyamatról. Tudj meg mindent a jelentkezési határidőkről, a szükséges dokumentumokról, és ne feledkezz meg a kreditelismerési eljárásról sem, ha mesterszakra jelentkezel. A felvi.hu, a középiskolásoknak, valamint a leendő mesterszakos hallgatóknak szóló oldalunk a leghatékonyabb tájékozódási források. 

2. Jelöld a Corvinust első helyen!

Akkor van a legnagyobb esélyed bekerülni a Corvinusra, ha első helyen jelölöd az egyetemet a felvételi rangsorodban. Ha jelenleg más szerepel első helyen, akkor sincs veszve semmi, hiszen hamarosan újra megnyílik a felvi.hu felülete és egy alkalommal módosíthatod a felvételi sorrended.  

3. Oszd be hatékonyan az időd!

Ne hagyd az utolsó pillanatra a tanulást; inkább törekedj a kiegyensúlyozott, de fókuszált felkészülésre, hiszen a sikeres felvételi egyik kulcsa az időgazdálkodás. Határozd meg, mennyi időt tudsz naponta a felkészülésre szánni, és oszd be egyenletesen a tananyagot. Az időbeosztás segít abban, hogy nyugodt maradj, és csökkenti a stresszt a felvételi időszakban. 

4. Néha kapcsolj ki!

Bár a felvételi folyamat során fontos a fókuszált és elkötelezett munka, éppoly fontos az is, hogy időt szánj a kikapcsolódásra és a stresszcsökkentésre. Engedd meg magadnak, hogy időnként teljesen kikapcsolj, legyen szó egy jó filmről, sportolásról, vagy egy kellemes sétáról a szabadban. A pihenés segít újra feltölteni az energiaraktáraidat, és frissebbnek, kiegyensúlyozottabbnak érezheted magad. 

5. Mi is segítünk!

Ha az érettségire készülsz, akkor diákszervezetünk, a Studium Generale térítésmentesen segít a felkészülésben, legyen szó akár folyamatos félkészítésről, próbaérettségikről, vagy épp a tavaszi táborukról. Ha pedig mesterszakra jelentkezel és feliratkozol a hírlevelünkre, térítésmentesen elküldjük neked az NMAT felkészülést segítő anyagainkat.   

 

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 22:04:00