Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Fontos évkezdő információk

Szeretnénk Veletek megosztani néhány, a tanulmányaitokat, óráitok látogatását, avagy megtekintését érintő tudnivalót.

Kedves Hallgatóink!


Örömmel köszöntünk Benneteket az új szemeszter alkalmából.

Ahogy tudjátok, a járványhelyzet miatt ebben a szemeszterben nem az eddig megszokott módon látogathatóak az Egyetem épületei, illetve bizonyos korlátozások vannak érvényben a személyes óralátogatások esetében is. Ebben a levélben szeretnénk Veletek megosztani néhány, a tanulmányaitokat, óráitok látogatását, avagy megtekintését érintő tudnivalót. Továbbá, néhány általánosságban hasznos információt is találhattok jelen levelünkben a megváltozott körülmények kapcsán.

Egyetem, előadások és szemináriumok látogatása, megtekintése.

Figyelembe véve, hogy számos esetben az online és személyes formában megtartott előadásaitok, illetve a szemináriumi óráitok egymást követő idősávban kerülnek megtartásra, szeretnénk néhány javaslattal és lehetőséggel segíteni a rövid szünetek okozta esetleges nehézségeket:

a. Az egyetem épületei az előírt megelőző intézkedések megtartása mellett szabadon látogathatók, így nyugodtan csatlakozhattok online óráitokra az épület internetes hálózatára csatlakozva. Kérjük a könyvtárat, az erre alkalmas közösségi tereket és a kifejezetten ezen célra kinyitott üres előadókat használjátok szabadon. Szükség és elérhető kapacitások szerint további előadók is megnyitásra kerülhetnek az említett célra, erről a későbbiekben nyújtunk információt aktualitása esetén.

b. Kérjük, hogy amennyiben az előadásotok, szemináriumotok nem valós idejű megtekintést igényel, később vagy előzőleg is elérhető online formában, akkor lehetőség szerint ne az Egyetem épületében, hanem otthonaitokban, nyugodt körülmények között tekintsétek meg.

c. Megfelelő mennyiségű mobilinternet birtokában, továbbá amennyiben adott előadásotok és/vagy szemináriumotok kialakítása megengedi akár az egyetemre tartva, útközben is csatlakozhattok az online eseményre erre alkalmas készüléketek segítségével.

Bármely megoldást is választjátok, kérjük legyetek fokozott figyelemmel és körültekintéssel a magatok és mások egészségének megőrzésére. Kérjük, ha bizonytalanok vagytok kurzusaitok látogatásával, megtekintési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor forduljatok bizalommal oktatóitokhoz további tájékoztatásért.

Hallgatói Szolgáltatások, Tanulmányi Iroda, egyetemi levelezőrendszer és operatív tantervek elérhetőségei.

a. A legfontosabb hallgatói tanulmányi ügyeket érintő információkat a következő oldalakon (BudapestSzékesfehérvár) éritek el, illetve azok vonatkozó almenüiben találhatjátok meg az ügyfélfogadás (BudapestSzékesfehérvár) helyét és rendjét tartalmazó tájékoztatóinkat, hogy kérdéses vagy támogatást, közreműködést igénylő ügyeiteket hatékonyan és mihamarabb elintézhessétek.

b. Kérjük a Hallgatói Szolgáltatások, Tanulmányi Iroda szervezeti egységekkel való kapcsolattartáshoz – amennyiben már elérhető számotokra – minden esetben az egyetemi e-mail fiókotokat használjátok. Továbbá, amennyiben nem tudjátok az egyetemi e-mail fiókotok címét, úgy kérjük látogassatok el a CUSMAN felhasználókezelés weboldalára, majd saját felhasználónevetek és jelszavatok használatával jelentkezzetek be annak felületére. A bejelentkezést követően a lap tetején piros színnel kiemelve találjátok az egyetem által biztosított e-mail elérhetőségeteket, amelynek jelszava megegyezik az említett felületre való bejelentkezésre használtéval. Természetesen a bejelentkezést követően jelszócserére is lehetőségetek van, az oldal bal felső részén lévő gombra kattintva. Kérjük, ha a korábbiakban még nem foglalkoztatok a CUSMAN azonosítótokkal és a kapcsolódó teendőkkel, mihamarabb tájékozódjatok a szükséges lépésekről a következő weboldalon.

c. Kérjük, amennyiben operatív, a tantervvel kapcsolatos kérdésetek merülne fel, előzetesen látogassatok el a következő weboldalakra a magyar és angol vonatkozó tartalmakért. Természetesen, ha az említett aloldalakon nem kaptok választ képzési programotokhoz kapcsolódó kérdéseitekre, forduljatok bizalommal közvetlenül oktatóitokhoz.

Koronavírussal kapcsolatos érintettség esetén.

Kérjük, amennyiben koronavírussal való esetleges vagy igazolt érintettségetek áll fent (tünetek észlelése, fertőzöttel való közvetlen kontakttálás, pozitív PCA teszt eredmény, stb), azt mihamarabb jelezzétek a Coronavirus Info coronavirusinfo@uni-corvinus.hu elérhetőségünkön. A továbbiakban jelen e-mail címről adunk válaszlevélben bővebb tájékoztatást a szükséges teendőkről és kötelezettségekről.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban, vagy egyéb tanulmányaitokkal kapcsolatos kérdésetek merülne fel, kérjük, keressetek minket bátran a Hallgatói Iroda hallgatoi.iroda@uni-corvinus.hu elérhetőségünkön, avagy új Hallgatóként továbbra is forduljatok hozzánk bátran a Beiratkozás Corvinus corvinus.beiratkozas@uni-corvinus.hu címen.

Sikerekben gazdag szemesztert kívánunk!

Üdvözlettel,

Budapesti Corvinus Egyetem 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.20. - 11:18:37