Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Vitézy Dávid a Corvinuson

Kérdések, dilemmák, megoldási javaslatok
2024.04.23. 05:38
1093. Budapest, Fővám tér
Online előadás
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / janosbalazs.kocsis@uni-corvinus.hu

A Gazdaságföldrajz, Geoökonómia és Fenntartható Fejlődés Tanszék, valamint a Magyar Urbanisztikai Társaság szervezésében a GeoLectures soron következő előadásának vendége Vitézy Dávid, aki Budapest és agglomerációja közlekedésfejlesztési kérdései, dilemmái és megoldási javaslatai címmel tart előadást.

Az előadást a Magyar Urbanaisztikai Társaság youtube csatornája élőben közvetíti.

A csatorna a következő linken érhető el: https://www.youtube.com/channel/UCUqipmNf-OFdU9Cm-FXuIxA   

Időpont: 2020. november 30. 17.20 – 18.50

Az előadás – amelyet Salamin Géza, NPRT Intézet vezetője vezet fel – a Budapest és nagyvárosok földrajza és fejlődése tantárgy része, de nyitott a nagyközönség számára is.

További részletek az esemény Facebook oldalán.


Vitézy Dávid várospolitikai és közlekedési szakértő. Településfejlesztési szakirányon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdász. Budapest és a tömegközlekedés gyerekkora óta a szenvedélye. Pályafutását közlekedési civil aktivistaként kezdte a budapesti tömegközlekedés javítása érdekében.

2010-ben a Budapesti Közlekedési Központ alapító vezérigazgatójává választotta a Fővárosi Közgyűlés. A Balázs Mór Terv, Budapest új közlekedési stratégiájának előkészítése, számos nagyprojekt sikeres megvalósítása (Budai Fonódó villamoshálózat, 1-es és 3-as villamosok fejlesztése) mellett a szolgáltatások (új ügyfélközpontok és jegyautomata-hálózat), valamint a működés megújítása, új buszok, villamosok, trolibuszok beszerzése, a Bubi és a Futár rendszerek elindítása és számos kerékpározást segítő intézkedés fűződik a vezetői pályafutásához a BKK élén.

2016 óta főigazgatóként felelős a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum új helyszínen való megépítéséért, beleértve egy új állandó kiállítás tervezését és megvalósítását a rozsdaövezeti Északi Járműjavító Dízelcsarnokában. Közlekedési szakemberként és tanácsadóként is közreműködött számos hazai és nemzetközi projektekben.

2020 februárja óta a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója, amely szervezet új intézményi hátteret és szervezőerőt ad az állami városfejlesztési és különösen közlekedési beruházásoknak Budapesten, valamint agglomerációjában.


Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Vitézy Dávid_300x300

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.23. - 03:38:22