Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Jenei György emlékkonferencia

A Közpolitika Tanszék által szervezett eseményen felidézik a 2024-ben elhunyt kiváló tudós figyelemreméltó életét és tudományos munkásságát, amellyel maradandó nyomot hagyott a közpolitika és közigazgatás tanulmányozásában.
2024.06.14. 10:00
Budapesti Corvinus Egyetem

Időpont: 2024. június 14. 10:00-12:00 

Helyszín: Corvinus Faculty Club 

 

Jenei György professzor emeritus, az MTA doktora, a Budapesti Corvinus Egyetem Közpolitika (korábban: Közszolgálat, majd Közgazdálkodás és Közpolitika) Tanszékének korábbi vezetője a közigazgatás-tudománynak mind a hazai, mind pedig a nemzetközi színtéren széles körben szeretett és tisztelt művelője, iskolateremtő egyénisége volt; nemcsak kiváló tudós, hanem sokak nagyra becsült mentora és barátja is, aki nagy örömünkre egészen a közelmúltig aktívan részt vett a Tanszék életében, eseményein. 

Jenei professzor munkássága nem csak elméleti: Magyarország európai történelmi kontextusára vonatkozó éleslátása és árnyalt, reményekkel és időnkénti csalódásokkal teli politikai víziói jelentős hatást gyakoroltak diákjai és kollégái világlátására. 

A professzor emlékére rendezett konferencián felidézzük szakmai pályafutását, tudományos örökségét és a sokunk által őrzött személyes történeteket. 

 

Előzetes programterv 

10:00 – 12:00  

Megnyitó, köszöntő (prof. Hajnal György, a Közpolitika Tanszék vezetője) 

  • A közpolitikai kutatások és oktatás fejlődése Magyarországon és Kelet-Közép-Európában (prof. Hajnal György, a Közpolitika Tanszék vezetője) 
  • Converging on Public Affairs research and education: 30 years of the Leuven-Budapest collaboration (online megemlékezés, prof. em. dr. Geert Bouckaert, KU Leuven Public Governance Institute) 
  • “György Jenei – Academic and Political Memories”?  (online megemlékezés, prof. Wolfgang Drechsler, Ragnar Nurkse Department, Taltech University, Tallinn, Estonia) 
  • Ludmila Gajdosova (a NISPAcee igazgatója) megemlékezése 
  • Max Weber Jenei professzor szemüvegén keresztül (prof. Gajduschek György, Közpolitika Tanszék)  
  • A Közpolitika Tanszék által alapított “Jenei György Best Thesis Award” díj bejelentése  
  • Emlékbeszédek: korábbi hazai és külföldi hallgatók, kollégák személyes emlékei a professzor úrról 

12:00 Fogadás és kötetlen beszélgetés 

 

A program folyamatosan frissül, a végleges verziót június 5-én tesszük közzé a Közpolitika Tanszék honlapján. Reméljük, hogy minél többen csatlakoznak hozzánk ezen a szívből jövő megemlékezésen, és személyes vagy online jelenlétükkel hozzáárulnak ahhoz, hogy méltó módon emlékezhessünk tudományos közösségünk szeretett alakjára.  

Részvételi szándékukat kérjük, hogy május 30-ig jelezzék ezen a regisztrációs lapon. 

 

Kapcsolattartó: Waffenschmidt Edit, edit.waffenschmidt@uni-corvinus.hu 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.20. - 13:57:13