Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Falling Walls Lab

Innovációs verseny
2024.06.13. 21:34
1093. Budapest, Fővám tér
Belépési díj: pl. 4000/fő
Információ: +36 1 234-56-78 / sodar.gabriella@semmelweis-univ.hu
Jegyvásárlás / regisztrációs link
Az esemény facebook linkje

Hatodik alkalommal rendezi meg Budapesten angol nyelvű tudományos és innovációs versenyét a berlini Falling Walls Alapítvány, amely a Magyar Tudományos Akadémia, a Semmelweis Egyetem és a DAAD Magyarország közös szervezésében valósul meg.

A verseny

A Falling Walls Lab kiváló lehetőséget nyújt kutatók, akadémikusok, vállalkozók, és más szakmabeliek számára, hogy 3 percben összefoglalva megosszák kutatómunkájukat, üzleti modelljüket, innovatív projektjüket vagy ötletüket egy válogatott üzleti és akadémiai szakemberekből álló zsűri előtt.

A Lab idén, a koronavírusra való tekintettel, online kerül megrendezésre. Az online konferencián, az előzetes szelekció után kiválogatott jelentkezőknek, 3 perces prezentációban kell demonstrálniuk kutatási/innovációs eredményük lényegét és hasznosságát, angol nyelven. A magyar forduló győztese képviselheti hazánkat a berlini Fallin Walls Lab világkonferencián.

Az esemény hozzájárul a tehetséges kutatók és innovátorok eredményeinek megismertetéséhez és a berlini nemzetközi döntő (nemzetközileg elismert kutatók és Nobel Díjasokból álló zsűri előtt) lehetőséget ad a hazai tudományos és innovációs potenciál nemzetközi hírnevének növelésére is. A budapesti döntő nyertese ezenfelül egy professzionális image-videót forgathat saját kutatásáról/találmányáról 1000 euró értékben.

Résztvevők

A versenyre jelentkezhetnek olyan alapképzéses, mesterképzéses, PhD hallgatók, postdoc-ok, fiatal szakemberek, vállalkozók és professzorok jelentkezését várjuk, akik

  • jelenleg alap- vagy mesterképzésben vesznek részt;
  • akiknek alapdiplomájuk megszerzése óta nem több, mint 10 év telt el;
  • a mesterdiplomájuk megszerzése óta nem több, mint 7 év telt el;
  • PhD fokozatukat az elmúlt 5 évben szerezték meg.


Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 28.

A verseny időpontja: 2020. szeptember 17.

Kapcsolódó események

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.13. - 19:34:48