Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

14th Annual Financial Market Liquidity Conference

A konferenciát 2023. november 9-10. között rendezik meg.
2023-11-09 09:00 – 2023-11-10 17:00
1093 Budapest Fővám tér 8.
Budapesti Corvinus Egyetem

Kapcsolódó elérhetőségek

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Nyelv: Angol  

Szervezők: 

  • Budapesti Corvinus Egyetem, Pénzügy Intézet 
  • Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont, Játékelméleti Kutatócsoport 
  • ELTE Gazdaságtudományi Kar 

A konferencia célja, hogy összehozza az akadémikusokat és a gyakorlati szakembereket, hogy megvitassák a legfrissebb eredményeket a pénzpiaci likviditás széles területén, aktuális társadalmi vonatkozásokkal. Idén a Budapesti Corvinus Egyetem kizárólag offline ad otthont a konferenciának. 

Ezek a témák többek között a következők: Piaci és finanszírozási likviditás; A vállalati pénzügyek likviditási aspektusai; A rendszerkockázat likviditási aspektusai; A likviditás és a pénzügyi piacok játékelméleti aspektusai; Globális (állami és magán) likviditás és szabályozás; Tőkeáttétel és makrogazdasági meghatározó tényezők; Piaci mikrostruktúra, különös tekintettel a likviditásra; Eszközök árazása és kezelése illikvid eszközökkel; Illikvid alternatív befektetések és eszközinnovációk; Szociális innováció; ESG befektetések és fenntarthatóság. 

Különösen bátorítják a szervezők a PhD-hallgatókat, hogy nyújtsanak be pályázatot. A 2023/24-ben a munkaerőpiacon lévő doktoranduszok által írt kiválasztott dolgozatokat a tudományos bizottság egy tagja vagy a terület egy gondosan kiválasztott szakértője fogja megvitatni. Azt is tervezik, hogy az amerikai és ázsiai kezdeményezéseket követve megrendezik az első Nők a pénzügyek világában hálózatépítő rendezvényt, hogy ösztönözzük az itt élő nők nagyobb hatású kutatását. 

Előadók: 

  • Jonathan A. Batten (RMIT University)  
  • Thierry Foucault (HEC Paris)  
  • Michael Halling (Luxemburgi Egyetem)  
  • Thomas Walker (Concordia Egyetem) 

Az előadásokhoz a teljes terjedelmű előadásokat (a szerzők nevével együtt) az itt található űrlap kitöltésével 2023. június 9-ig kell benyújtani. 

A cikkeket a Tudományos Bizottság legalább két tagja bírálja el, és a szerzők döntéséről a Programbizottságtól 2023. augusztus 11-ig értesítést kapnak. Azokat a cikkeket, amelyek nagyon fontosak, de az idő rövidsége miatt nem kerülhetnek be a programba, teljes előadásra vagy poszterbemutatóra lehet elfogadni. 

Az absztraktokat közzéteszik a konferencia kiadványában, a konferencián bemutatott kiválasztott előadásokat pedig felkérik hivatalos benyújtásra és a következő folyóiratokban való közzétételre: Emerging Markets Review; Finance Research Letters; Journal of International Financial Markets, Institutions & Money; Journal of Multinational Financial Management; Risk Management; Studies in Economics and Finance. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.19. - 09:09:55