Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Európai Uniós aláírásgyűjtés a nemzeti régiókért

Május 7-éig már csak néhány nap an hátra, addig mág aláírható az Európai Unió nemzetiségi régióiért elindított aláírásgyűjtés

“Segítsük együtt a székelyeket, a baszkokat, a katalánokat, segítsük együtt Európa őshonos nemzeti kisebbségeit! Segítsük együtt megmaradásukat! Segítsük együtt, hogy ezek a kisebbségi nemzeti régiók európai uniós kohéziós pénzekhez juthassanak közvetlenül a brüsszeli kasszából!” (irdala.hu)

A Székely Nemzeti Tanács indított aláírásgyűjtő akciót annak érdekében, hogy a jövőben a nemzeti kisebbségek által lakott régiók a többi különleges régió mellett (hegyvidékek, tengerpartok) is közvetlenül részesülhessenek az Európai Uniós fejlesztési forrásokból. A kezdeményezés az Unió területén található, őshonos nemzeti kisebbségek által lakott régiókat segítené fejlődésükben, kultúrájuk, identitásuk ápolásában és megtartásában, valamint lakosság-megtartó erejük növelésében.

Az aláírásgyűjtés május 7-éig tart, tehát már csak pár nap van hátra. Az alábbi képre kattitntva elérhető a kezdeményezés és az aláírási form.


 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.25. - 20:46:08