Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

“Átfogó látásmódot kaptam”

A diploma érték. Ez az állítás igaz volt a régmúltban, de igazolható napjainkban is.

A diploma érték. Ez az állítás igaz volt a régmúltban, de igazolható napjainkban is. A felsőoktatási törvény lehetőséget ad rá, ezért a Budapesti Corvinus Egyetem jubileumi díszoklevéllel jutalmazza azokat, akik 50, 60, 65 és 70 évvel ezelőtt végeztek az Alma Materben. Az Egyetem az elmúlt évek alatt már többezer kiváló alumnit jutalmazott díszoklevéllel. Okleveles közgazdaként ezek a jubilánsok sokféle életutat jártak be, többen közülük miniszterek, nagykövetek, igazgatók, egyetemi tanárok lettek, de sokan dolgoztak osztályvezetőként, középiskolai tanárként, külkereskedőként, sikeres vállalkozóként, valamint sok más szakma kiváló képviselőjeként is. Többen jelentős nemzetközi sikereket is elértek pályájuk során.

Budapesti Corvinus Egyetem

A napokban lezárul egy újabb jubileumi időszak, hamarosan minden, 2020-ban jubilálóhoz eljuttatjuk a díszoklevelét. 98 diplomát ősszel már postáztunk, 132 pedig április elején fog megérkezni a jubilánsokhoz. A két részletben történő postázás oka az, hogy a jubilálók egy részével együtt idén tavasszal egy személyes oklevél-átadó ünnepséget szerettünk volna tartani, amit a járványügyi helyzet sajnos nem tette lehetővé.

A jubileumi oklevelek elnevezése különböző, minden évfordulóra másfajta diplomát adunk.

  • Aranydiploma jár az 50 éve végzetteknek (ezt 2020-ra vonatkozóan 175 fő kapta),
  • Gyémántdiplomát adunk 60 évvel a végzés után (2020-ban ezúttal 25 főnek),
  • Vasdiplomának hívják a 65 éve végzettek oklevelét (amit 32 jubiláló vehet át), és
  • Rubindiploma a jutalma a 70! éve végzett hallgatóinknak. Közülük ketten igényelték tavaly ezt az elismerést.

A 2021-es év újabb lehetőség azok elismerésére, akik diplomázásuk kerek évfordulóját ünneplik. Ezért azt kérjük, hogy ha családjában vagy ismerősi körében van olyan, aki a Corvinus jogelődjében (Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem) végzett 1951-ben, 1956-ban, 1961-ben vagy 1971-ben, emlékeztesse erre a lehetőségre. Minden érdeklődőt részletesen tájékoztat a Corvinus Alumni csoportja a jubileum@uni-corvinus.hu címen, vagy az itt található elérhetőségéken

Egy egyetem nagyságát bizonyítja a hallgatók és oktatók kiválósága, a nemzetközi gazdasági, politikai és tudományos életben sikereik. Emellett azonban az is elismerés, ha azok, akik hallgatóként sok évvel ezelőtt ugyanazokat a folyosókat koptatták, mint a mostani diákok, büszkén jelentkeznek az évfordulón jubileumi diplomájukért, osztják meg velünk életpályájuk történetét, valamint azt, hogy a diplomán kívül mit kaptak még az Egyetemtől. Ezt részletezi az alábbi néhány idézet is, ami a jubileumi évkönyvet gazdagítja. 

A jubileumi évkönyv elérhető itt

  • Ferenc: Az egyetemtől azt a szemléletmódot vittem magammal, hogy soha nem lehet megállni, szemlélődni az elért eredményeken, mindig keresni kell a dolgok jobbításának lehetőségeit.
  • Sarolta: Életem legszebb évei voltak, az Egyetem adta a szabadság, a jó társasági élet és az intellektuális tevékenység kereteit.
  • Mária: Nagyon jó diákéveket, sok-sok élményt, a tanuláson kívül összetartó, jó közösségi életet, életre szóló barátságokat kaptam.
  • Erzsébet: Az egyetemen ismertem meg későbbi férjemet és ott jött létre egy olyan baráti kör, melynek élő tagjai 60 év után is tartják a barátságot.
  • Sándor: megalapozott közgazdasági, vállalatgazdasági alapokat kaptam oktatóimtól, megfelelő szemléletet, nyitottságot a változásokra és a folyamatos továbbképzés igényét.
  • Katalin: átfogó látásmódot kaptam. Ennek segítségével próbáltam megérteni a társadalmi folyamatokat, keresni az összefüggéseket, és megtalálni a válaszokat.
  • Erzsébet: az egyetemista lét kialakításának és tanulási fortélyainak elsajátítását, tudást, eszközöket a racionális, logikus gondolkodáshoz, komplex látásmódot, elemző és előrejelző képességet, a távlati jövőre kitekintő gondolkodásmódot, az egyéni tanulás és a csoportos vitakészség harmonizálását, képességet generációk egész életre szóló felelősségteljes gondolkodásának erősítésére, a hazai kutatási eredmények nemzetközi megmérettetésének fontosságát, sokak barátságát.
  • Zsuzsanna: Az Egyetemtől kaptam széleskörű szakmai ismereteket, kritikai szemléletmódot elméleti és gyakorlati szinten egyaránt.
  • Katalin: Tájékozottságot a közgazdaságtudomány területén. Alapos statisztikai, matematikai ismereteket. Vidám egyetemi éveket, sok barátot és a férjemet.
  • Klára: szép emlékeim között őriztem meg azokat a pillanatokat, amikor a könyvtári tanulás után délután a Duna partján sétálva, a Gellért-hegy fölött a lemenő napot láttam.  Ekkor szerettem meg a fővárost.
  • Mária: tanárainktól egy életre való útravalót kaptunk: ne fogadjunk el vakon állításokat, tanuljunk meg kételkedni és önállóan gondolkodni.
  • Márta: önismeretet, tartást és a tudatot, hogy minden nehézséget akarattal le tudok győzni.

Bízzunk abban, hogy ezek között a mondatok között mindenki talál olyat, amit később magáénak érez, és ha alumniként eszébe jut az Egyetem, büszkén mondja majd: igen, én is Corvinusos voltam. Vagy épp Közgázos. Vagy Marxos.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 01:52:34