Ugrás a fő tartalomra

Professor Emeritus

Bauer András

Marketing Intézet / Marketingmenedzsment Tanszék

Bauer András szakmai pályafutása döntően a Corvinushoz kapcsolódik és jelentős nemzetközi oktatási és kutatási tapasztalattal is rendelkezik.

15 éven keresztül oktatott a University of California, Berkeley különböző programjaiban és számos MBA és executive MBA programban, többek között a New York University, a HEC, a Sorbonne, az ESMT, a WU Wien és a Szentpétervári Egyetemen. Oktatási tevékenysége általános marketing, marketing-menedzsment, értékesítés területekre terjed ki. Munkája során aktívan vett részt vállalati programok szervezésében és oktatásában, valamint a kezdetektől a marketing mesterszak szakfelelőse volt. Több mint 200 kutatási tanulmányát több mint 1000 alkalommal idézték.

Kutatásai során többek között a személyes értékesítés, a kiskereskedelem, a digitalizáció hatásai, a fiatalok pénzügyi magatartása, a kényszeres vásárlás kérdéseivel foglalkozott/foglalkozik. 1989-ben Soros ösztöndíjat, később Fulbright ösztöndíjat kapott, és elnyerte a Széchenyi Kutatóprofesszori címet is. 8 éven keresztül képviselte a magyar kutatókat a European Marketing Academy-ben, amelynek alelnöke is volt. Témavezetésével 14 hallgatója szerzett PhD fokozatot.

Bod Péter Ákos

Gazdaság- és Közpolitika Intézet / Gazdaságpolitika Tanszék

Bod Péter Ákos a Budapesti Corvinus Egyetem emblematikus jelentőségű tanára, az MTA doktora, Magyarország egyik legismertebb – és széles körben egyik legelismertebb – közgazdásza. Kilencvenes évekbeli gazdaságpolitikai döntéshozói pályája után, az elmúlt két évtizedben tanszékvezetőként, oktatóként, kutatóként, tankönyv- és könyvszerzőként és a gazdaságpolitikai viták szereplőjeként is nevet szerzett magának és egyetemének.

1990-91-ben ipari és kereskedelmi miniszter, 1991-94-ben MNB-elnök, 1995-97-ben a londoni European Bank for Reconstruction and Development igazgatótanácsának Magyarországot képviselő tagja.

Félállású tanársegédként 1977-1990 között az MKKE Iparszervezés Tanszékének munkatársa; 2000-től a Gazdaságpolitika Tanszék tanszékvezetője, majd professzora. Az MTA doktora, a Magyar Közgazdasági Társaság alelnöke.

Tanít alap- és mesterszinten, szakkollégiumban és MBA-kurzuson. A tanszék legkeresettebb szakdolgozati témavezetője, HALVEL-eredményei alapján a tanszék és az intézet egyik hallgatók által legkedveltebb tagja. Diákversenyek rendszeres zsűritagja.

Rendszeresen publikál és folyamatosan újraírja-korszerűsíti a gazdaságpolitika kurzusokon használt tankönyvét: A Bevezetés a gazdaságpolitikába című kötet számos kiadást ért már meg, és legutóbb tavaly ősszel jelent meg az Akadémiai Kiadónál e-book formában.

Dobák Miklós

Vezetéstudományi Intézet / Vezetés és Szervezés Tanszék

Dobák Miklós egyetemi tanár a Vezetéstudományi Intézetnek (korábban Vezetési és Szervezési Tanszékének) 28 éven keresztül volt a vezetője. Iskolateremtő munkásága a szervezeti formák, a folyamatszervezés, a kontrolling és a változásvezetés szakterületére egyaránt kiterjedt. Szakkönyvei a mai napig meghatározóak mind a hazai felsőoktatásban, mind a vállalati gyakorlatban. Dobák Miklós jelenleg is aktív munkatársa az Intézetnek: oktatási tevékenysége mellett menedzsmenttörténeti kutatásokat vezet.

Pályája kezdetén meghatározó volt számára a Kölni Egyetemen töltött közel kétéves kutatómunkája. Innen eredeztethető a német üzemgazdasági iskolában való, Magyarországon egyedülállónak számító jártassága, amely írásaiban, illetve szakértői munkáiban is megjelent. Később több alkalommal vett részt a legjobb amerikai üzleti iskolák (Harvard, Stanford, Wharton) által szervezett programokon, ahol elsőkézből tájékozódott a világ vezető menedzsment teoretikusaitól, és ahonnan mindig számos új megközelítéssel, sikerkönyvek és esettanulmányok sokaságával tért haza, amelyek hazai adaptálásáról is gondoskodott.

Színes és magával ragadó, ugyanakkor felkészült és felelősségteljes személyisége a nagyelőadások mellett a műhelymunkákban és az egyetemi fórumokon is megmutatkozott. Oktatói hitelességét gyakorlati munkái is növelték: 1989-ben két munkatársával létrehozta az IFUA Horváth & Partners budapesti irodáját, amely máig a hazai vezetési tanácsadási piac meghatározó szereplője. Elméleti és gyakorlati tevékenységének összhangját és magas minőségét jelzi, hogy számos tudományos testület mellett több nagyvállalat (köztük a MOL Csoport) igazgatóságába, illetve felügyelő bizottságába is beválasztották. A Corvinus Egyetem és jogelődjei, illetve a szakminisztérium kitüntetései és oklevelei mellett munkásságát 2002-ben Szent-Györgyi Albert díjjal is elismerték. A tehetséggondozásban végzett kimagasló munkájáért 2015-ben Máriás Antal emlékérmet kapott.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.17. - 23:52:41