Ugrás a fő tartalomra

American Corner Budapest

Az amerikai külügyminisztérium által létrehozott American Spaces program budapesti irodája (American Corner Budapest) egy, a digitalis korkihívásainak megfelelő, high-tec felszereltségű oktatási-, kulturális-, és információs központ, amely a Budapesti Corvinus Egyetem Campusán belül, az S-épületben működik.

Az American Corner célja, hogy olyan programokat és szolgáltatásokat nyújtson, amelyek összekötik a helyi közösséget és az egyéneket az amerikai társadalommal, annak értékeivel és kultúrájával. A Corner olyan, bárki számára ingyenesen látogatható kulturális célú programsorozat kínál, amely minden elemében a digitális kor kihívásainak megfelelő készségek fejlesztését célozza, prezentációk, interaktív előadások, workshopok, táborok formájában. Az edukációs jellegű programok létrehozásával pedig igyekszik olyan, a digitális kor igényeinek minden szempontból megfelelő platformot létrehozni, amelyen a jövő potenciális vezetői, innovátorai, üzletemberei minél szélesebb érdeklődési területet átfogó skálán a számukra értékes ismereteket sajátíthatnak el a létező legmodernebb technológiák felhasználásával.

Bár az American Corner Budapest regionális központ, mivel a Corvinus Egyetem Campusán működik, természetesen kiemelten törekszünk rá, hogy a Corvinus Egyetem polgárai megkülönböztetett figyelemeben részesüljenek, a többi között külön, mások számára meg sem hirdetett programok szervezésével. Szorosan együttműködünk a Corvinusos hallgatói szervezetekkel. A Faculty Clubbal közös szervezésben pedig minden évben számos, kiemelt közös programot valósítunk meg.

Kapcsolódó hírek

Angol nyelvű bemutatkozásunk itt olvasható

Programjaink

A meghirdetett programok között találunk Public Speaking, Debate, Essay Writing, Digital Literacy, CV Writing, Video Editing, 3D Printing workshopokat,heti rendszerességű angol nyelvű Converation Club tevékenységeket, nyelvvizsga előkészítőt, amerikai ösztöndíjakkal és nyári diákmunkákkal kapcsolatos tájékoztatókat, vagy a középiskolás osztályok számára létrehozott, az amerikai történelmet és kultúrát bemutató multimédiás, interaktív „Virtuális USA Cooltúra” előadásokat, és a már 2019 nyarán is nagysikerü tematikus nyári fejlesztőtáborokat.

Az oktatási célú programok mellett olyan, szintén ingyenes kulturális rendezvények egészítik ki az budapesti American Spaces kínálatát, mint a „Heroin the Crowd” improvizációs színházi estek és az improvizációs színjátszásalapjaira épülő workshopok, fotókiállítások, filmklub, vagy az amerikai zenetörténet mérföldköveit bemutató, Milestone in US Music History előadássorozat, és természetesen lesznek az amerikai elnökválasztási fejleményekkel kapcsolatos elemző előadások is.

A programok előadói,moderátorai minden esetben amerikai szakértők, Magyarországon ösztöndíjas hallgatóként tanulmányokat folytató amerikai egyetemisták, vagy korábban az Amerikai Egyesült Államokban tanulmányokat folytató magyar szakértők.

Elérhetőségek

Maurer Ferenc (igazgató)

Bundy Viktória (programkordinátor)

American Spaces Budapest Office – Budapesti Corvinus Egyetem

Az Amerikai Egyesült Államok Külügyminisztériumának American Spaces Programja és a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködési megállapodásának keretében a Budapesti Corvinus Egyetemen 2009-ben megnyílt az American Corner közép-magyarországi regionális információs-, és programközpont, amelynek feladata kezdetben az USA kötődésű kulturális, oktatási és ismeretterjesztő programok szervezése, könyv-,folyóirat-, video-, DVD-alapú dokumentációs adatbázis működtetése volt. Ezt, az elsősorban könyvtárként és információs irodaként működő modell időközben elavulttá vált, továbbá – a hely fizikai megjelenését tekintve – az American Spaces világszerte egységes, jól azonosítható brand elemeit felvonultató,technológiailag fejlett, modern központok kialakítását tűzte ki célul.

ÁTALAKÍTÁS –FELÚJÍTÁS (RE-MODELLING AMERICAN SPACES OFFICE)

A Budapesti Corvinus Egyetem Campusán korábban működő információs és programközpont teljes felújításával és modernizálásával kapcsolatos munkálatok 2018 novemberében indultak az American Spaces budapesti központjának igazgatójává kinevezett Maurer Ferenc irányításával. A felújítási munkák során a terem területét gyakorlatilag az épület alapszerkezetéig visszabontva, a központ új padlózatot és burkolatot kapott, az American Spaces dizájnelemeinek megfelelő fal- és ablakmatricás dekorációkkal kiegészítve, valamint korszerű, energiatakarékos, LED-es lámpatestek és légkondicionáló berendezés került beépítésre.

A multifunkciós felhasználást, az adott programnak legmegfelelőbb könnyű, gyors átalakítást lehetővé tevő modern bútorzat beépítése mellett olyan high-tech műszaki eszközök kerültek a központbirtokába, mint a legmodernebb 4K UHD LED képtechnológiájú érintőképernyős interaktív tábla, FFD technológiájú Maker Bot 3D nyomtató, Apple MacBook Pro és Air laptopok és iPadek, Chromebook laptopok, programozható oktatási robotok stb.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.22. - 16:33:49