Search
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Akadálymentesített nézet

Szervezet

Az Egyetem belső szervezeti struktúrájának kialakítása biztosítja az oktatási és tudományos kutatási alapfeladatok, az ezekhez kapcsolódó kiegészítő és szolgáltatási, valamint a működést biztosító funkcionális feladatok szakszerű, hatékony és gazdaságos ellátását. Az Egyetemen ennek értelmében oktatási és tudományos kutatási, szolgáltató (és kompetenciaközpontok) és funkcionális szervezeti egységek működnek.


Az Egyetemet a rektor, az elnök és a kancellár – meghatározott hatáskörében – képviseli. Az Egyetem vezető testületei a következők: Szenátus, Elnöki Testület, Egyetemi Doktori Tanács, Szenátusi testületek. A Szenátus hatásköre – többek között – a Egyetem képzési és kutatási feladatainak meghatározása és végrehajtásának ellenőrzése.

A Budapesti Corvinus Egyetem fenntartója 2019. július 1-jétől a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány. A fenntartó az Egyetem működésével kapcsolatos feladatait az Egyetemmel és polgáraival való együttműködésben végzi, különös tekintettel az Egyetem Szenátusára és egyéb testületeire.

A Budapesti Corvinus Egyetem felsővezetése

Dr. Anthony Radev elnok@uni-corvinus.hu Elnöki Szervezet
Elnök / President
E épület
Prof. Dr. Takáts Előd rektor@uni-corvinus.hu Rektori Szervezet
Rektor / Rector
Dr. Domahidi Ákos kancellar@uni-corvinus.hu Kancellári Szervezet / Kancellári Titkárság
Kancellár / Chancellor
E épület, 299
Telefon: +36 1 482 5595 • Mellék: 5595
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2023.04.01. - 07:28:34