Széchenyi 2020
Budapesti Corvinus Egyetem ×
Vissza a főoldalra

Optimalizálási szeminárium VII.

2021. április 29-én rendezik meg a Corvinus Institute for Advanced Studies keretei között működő Corvinus Centre for Operations Research (CIAS-CCOR) Optimalizálási szemináriumsorozatának hetedik előadását.
2021. április 29., 13:40
1093 Budapest Fővám tér
Online esemény
Budapesti Corvinus Egyetem 
Az eseményen Németh Balázs (SZTAKI, tudományos főmunkatárs) magyar nyelvű előadása lesz hallható.

Az önvezető járművek irányítástervezése során előtérbe került a nem hagyományos (modell alapú) módszerek alkalmazása. Ezek közül kiemelkedik a különböző gépi tanulási algoritmusok használata a járműirányítás különböző szintjein (pl. jelfeldolgozás, visszacsatolás, aktuátor koordináció). Jóllehet, a gépi tanulás eredményeképpen kapott neurális hálók alkalmazásával a járműfunkciók működésére nézve magas minőségi szint érhető el, azonban több adat-alapú megoldás magában hordozza a hátrányt, hogy a járműrendszer stabil és performancia garantált működése nem bizonyítható.

Az előadás célja a SZTAKI Rendszer- és Irányításelméleti Kutatólaboratóriumban kidolgozott olyan garantált irányítástervezési struktúrák bemutatása, amelyek segítségével az alkalmazott neurális hálókra vonatkozó biztonságossági minőségi jellemzők egy robusztus irányítással és supervisorral együttműködve garantálhatók. 

Szervező: Eisenberg-Nagy Marianna
Vágólapra másolva
GEN.:2021.05.12. - 07:30:58