Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Ünnepi köszöntő az Egyetem vezetőitől

Ünnepi köszöntő az Egyetem vezetőitől
Budapesti Corvinus Egyetem

 
Kedves Kollégák!

Soha nem volt ilyen jelentőséggel teli az ünnep, a meghittség pillanata, a család és a szeretteink közelsége, mint ezekben a rendkívüli időkben. A világ működését radikálisan újraíró koronavírus járvány mindannyiunk életében jelentős változásokat, számos korlátozást és önkorlátozást hozott. Átalakította életformánkat és munkakörülményeinket. Akarva-akaratlan befolyásolta biztonságérzetünket, sokak életének mindennapos részévé vált az aggodalom saját maga vagy környezete egészségéért.

Ám ennek az időszaknak a sok nehézség mellett volt pozitív hozadéka is. Ilyen pillanatokban tud igazán megmutatkozni az összefogás, a tenni akarás, a szakmai tudás és az elhivatottság ereje.



Egyetemünk életében a 2020-as év nem csak a pandémia miatt egyik napról a másikra az online térbe kényszerült oktatás miatt volt kivételes, ahol munkatársainknak nehezített terepen kellett helytállniuk.

A Corvinuson olyan szintű megújulás kezdődött el ebben az esztendőben, amilyenre még nem láthattunk példát Magyarországon. Most nyílik lehetőségünk úgy megerősíteni működésünk alapjait, hogy a Corvinus éveken belül Közép-Európa vezető gazdaság- és társadalomtudományi egyetemévé válhat.



Az elmúlt évben – minden külső nehezítő tényező ellenére – jelentős változásokat sikerült végrehajtanunk az Egyetemen, megújulási programunk részeként:

  • végrehajtottuk a teljes szervezeti transzformációt, a karok átalakítását,
  • bevezettük a munkatársak teljesítményfejlesztési és -mérési gyakorlatát, ezzel párhuzamosan bérfejlesztést valósítottunk meg,
  • kidolgoztuk az oktató-kutatóink számára kiszámítható és tervezhető jövőképet kínáló akadémiai életpályamodellt,
  • elindítottuk teljes képzési portfóliónk átalakítását a hallgatói kompetenciafejlesztést és munkaerőpiaci elvárásokat szem előtt tartva,
  • öt szakunkat újítottuk meg a versenyképesség jegyében,
  • elkészítettük a hitelesség, professzionalizmus és időtállóság elvárásainak megfelelő új arculatunkat,
  • elindítottuk a szervezeti ügymenet folyamatának digitalizációját,
  • az ügyfélközpontú szemlélet jegyében hallgatóink számára az ügyintézést gyorsító online felületet és mobil applikációt fejlesztettünk, modern co-working közösségi teret alakítottunk ki.



Tettük mindezt úgy, hogy megőriztük hagyományainkat, stabil működési kereteinket, miközben sikerült felébresztenünk a szervezetben rejlő alkotó és innovatív energiákat.

Mert a megújulásra csak olyan szervezet képes, amelyben van plusz erő és tartalék, amivel képes szélsőséges körülmények között is kiemelkedő teljesítményt nyújtani.

A Budapesti Corvinus Egyetem ilyen szervezet, ilyen közösség.

Köszönjük Kollégáinknak a kitartást, a megújulási folyamatba fektetett plusz energiákat, a szakmai profizmust és az egész éves megfeszített munkát!

Most pedig, az év utolsó napjaiban pihenjenek szeretteik körében, élvezzék a család közelségét, a készülődés izgalmát és az ünnepek meghittségét. Meglehet ez a karácsony nem a megszokott módon zajlik, de talán éppen ezért jut majd több időnk egymásra és önmagunkra.

Kívánunk jó egészséget, örömet és feltöltődést minden kedves Kollégánknak az ünnepek idején. Hamarosan újra találkozunk, és újult erővel nézünk az előttünk álló feladatokra!



2020. december

Lánczi András rektor              Anthony Radev elnök              Domahidi Ákos kancellár

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 01:35:39