Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

SciComp23

Kedves Kutató Kollégák! Megalakult a Tudományos Számítások Intézete Egyesület. Az egyesület november 7-8-én tartja első konferenciáját, melyre szeptember 30-ig várjuk a jelentkezéseket.

A szervezet célja professzionális fórum, hálózat, közösségi platform megteremtése a tudományos számítások területén aktív kutatók, fejlesztők számára. A tudományos számításokat a lehető legszélesebben értjük, ide soroljuk például (a teljesség igénye nélkül) a tudományos igénnyel és alapossággal végzett adatbányászatot, szimulációt, gépi tanulást, mesterséges intelligenciát és numerikus módszereket, valamint alkalmazásukat a humán-, a természet- vagy társadalomtudományok területén.

Célunk a tudományos számítások hazai fejlődésének, művelésének támogatása és tudományos diszciplínaként elfogadtatása.

A SciComp23 konferenciáról:

Küldetésünk, hogy elősegítsük a kutatók közötti szakmai és informális kapcsolatok kialakítását, így szeretnénk minél több kutatócsoportnak lehetőséget adni a bemutatkozásra és az együttműködések kialakítására. Ennek érdekében – a nagy érdeklődésre való tekintettel – a SciComp23 konferencia szervezőbizottsága úgy döntött, hogy az absztrakt beadásának és a korai regisztrációnak a határidejét szeptember 30-ra kitolja. A konferencia honlapja:

Elkötelezettek vagyunk az új kutatógeneráció támogatásában. Megállapodást kötöttünk a Cursor Insighttal, hogy lehetővé tegyük kutató diákok és PhD hallgatók részvételét, akik így pályázhatnak a részvételi díj háromnegyedének a támogatására. A támogatott diákok ezzel a 20.000 Ft-os regisztrációs díj helyett 5.000 Ft-ért vehetnek részt a konferencián nézőként, előadóként vagy jelenhetnek meg poszterrel. A pályázatokat október 15-ig várjuk az info@cursorinsight.com email címre küldött rövid bemutatkozó motivációs levéllel és önéletrajzzal. Kérjük, hogy a levél tárgya “SciComp23” legyen!

Az Egyesületünk tagfelvételi időszaka még tart, a konferencia kezdetéig, vagy a konferencián csatlakozó új tagjaink is az Egyesület alapító tagjai lesznek.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.08. - 07:57:00