Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Pályázati felhívás – MNB forrás terhére történő könyvkiadás támogatására

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank együttműködése keretében – pályázatot ír ki könyvkiadás költségeinek támogatására.

A Budapesti Corvinus Egyetem és a Magyar Nemzeti Bank együttműködése keretében – pályázatot ír ki könyvkiadás költségeinek támogatására.

A pályázat célja az Egyetem és az MNB közötti együttműködési megállapodás által érintett tudományterületeken – a közgazdász társadalom számára kiemelkedően érdekes témák kapcsán – tudományos kiadványok megjelentetése és ennek támogatása.

MNB Green Finance Conference

 
A támogatás feltételei:

Pályázat nyújtható be tudományos jellegű és igényű (szak)könyvek, tankönyvek, példatárak, feladatgyűjtemények kiadásának támogatására. Olyan művek, amelyek alkalmasak az egyetem hírnevének hazai és nemzetközi ismertségének és elismertségének növelésére; az egyetem érdekeit szolgáló művek.

Olyan pályamunkák beadását várják, amelyek szorosan kötődnek a BCE–MNB együttműködéshez kapcsolódó szakokhoz, illetve tudományterületekhez az alábbiak szerint:

  • gazdaságföldrajz, geopolitika, regionális környezeti gazdaságtan, nemzetközi tanulmányok, regionális- és településfejlesztés, geostratégia, urbanizáció, közgazdasági, gazdaságpolitikai, pénzügyi, valamint módszertani (matematika, operációkutatás, statisztika) tudományterületek
  • az alkalmazott közgazdaságtan alapszak, gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés osztatlan szak, biztosítási és pénzügyi matematika, közgazdasági elemző és közgazdálkodás és közpolitika mesterszakok, regionális gazdaságtan mesterszak, geopolitika és regionális fejlesztés szakirányok számára tananyag, példatár kiadására.

Továbbá új, másutt még meg nem jelentetett teljesen kész, kéziratokat várnak. Azokkal a kéziratokkal, amelyek nem készültek el teljesen, nem lehet pályázni. A pályázat elküldésekor a szerzőnek rendelkeznie kell a kéziratban felhasznált ábrák, képek, grafikonon stb. felhasználásának engedélyével, azok forrását a kéziratban pontosan jelölni kell.

Pályázni magyar és angol nyelvű kéziratokkal lehet.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. április 20., 09.00

A pályázatokat a könyvkiadásért felelős koordinátornak kell megküldeni: krisztina.szekely@uni-corvinus.hu e-mail címre.

A pályázatról további felvilágosítás Székely Krisztinától (482-7012, 30/160-0376 vagy krisztina.szekely@uni-corvinus.hu) kérhető, továbbá a mellékelt részletes pályázati leírásban.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 05:08:22