Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Nyitott könyv Program – pályázat tudományos kiadványok megjelentetésére

Az Innovációs és Technológia Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal pályázati felhívást tett közzé, amelynek célja a hazai tudományos kutatói közösség nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódásának ösztönzése és a nyílt tudomány hazai támogatása.
A pályázat négy alprogramot tartalmaz. A 4. alprogram, a „Nyitott könyv Program” az alábbiak szerint kerül meghirdetésre

Tudományos kiadványok megjelentetése

tudományos kiadványok, szakkönyvek papíralapú és egyidejűleg nyílt hozzáférésű elektronikus formátumban történő megjelenésének támogatása.

Az alprogram pályázati célja magyar és idegen nyelvű tudományos szakkönyvek és egyéb kiadványok papíralapú és egyidejűleg nyílt hozzáférésű elektronikus formátumú megjelentetésének támogatása. Támogathatók bármely tudományterületen folytatott szakterületi, multidiszciplináris, illetve interdiszciplináris kutatások eredményeit bemutató szakkönyvek és egyéb kiadványok. Kiemelt pályázati cél a nemcsak tartalmában, de kivitelében is magas minőséget képviselő, a környezeti fenntarthatóság szempontjait érvényesítő kiadványok létrehozása, amelyek korszerű, felhasználóbarát technológiák alkalmazásával korlátozás nélkül elérhetők elektronikus formátumban is.

A projekt futamideje a legfeljebb 24 hónap. A projekteknek 2021. december 1. és 2022. június 1. között kell megkezdődniük.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. október 7-én 16.00 óra

A pályázatot benyújtó Kutatónak a pályázat beadásának időpontjában PhD/DLA fokozattal, vagy MTA/tudomány doktora címmel, vagy Magyarországon akkreditált doktori képzésben aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie és a befogadó intézményhez kell kötődnie.
A támogatás elnyerését követően a projekt megvalósítási időszakában a kutatónak a befogadó intézménynél munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban, munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban vagy – PhD képzés keretében – hallgatói jogviszonyban kell állnia.

Részletek az alábbi linken érhetők el:
https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/tudomanyos-mecenatura/tudomanyos-mecenatura#

Bővebb információt, személyes konzultációt kérhet:
Egyetemi Könyvtár, Székely Krisztina kiadói referens
krisztina.szekely@uni-corvinus.hu, 412-7012

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.21. - 00:36:09