Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Mesterség és intelligencia – Beszélgetés Tilesch György mesterséges intelligencia szakértővel

Az Informatikai Intézet szervezésében

Tilesch György (George Tilesch) a Szilicium völgyben dolgozó MI szakértő és tanácsadó, a PHI Institute for Augmented Intelliegence alapitó elnöke. A Libri a napokban jelentette meg Tilesch György Omar Hatamlehhel, a NASA szakértőjével közösen a mesterséges intelligenciáról irt könyvük magyar kiadását; „Mesterség és intelligencia – Vegyük kezünkbe sorsunkat az MI korában” címmel, amelynek előszavában kiemelik:

…multidiszciplináris kutatási területként tekintünk a mesterséges intelligenciára, amely átszeli a tudomány határait és a bevett társadalmi normákat. Küldetésünk a gondolatok összekapcsolása, fájdalmas igazságok kimondása, valamint a gondolatébresztés a megértés és a jelenleginél lényegesen hatékonyabb együttműködés érdekében.


„AI rewrites the rules and forces us to lose no time in rethinking fundamental questions of our humanity.”

Az Informatikai Intézet 2021. május 3-án, hétfőn 14 órától online rendezvény keretében beszélgetést szervez a témai iránt érdeklődő egyetemi polgárokkal. Kő Andrea, az Informatikai Intézet igazgatója, egyetemi tanár mond bevezetőt, a beszélgetést Veress József, az Informatikai Intézet adjunktusa moderálja.

A rendezvény nincs regisztrációhoz kötve, ezen a linken lehet kapcsolódni.

Mindenkit szeretettel várunk!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.30. - 05:33:08