Ugrás a fő tartalomra

Befektetői játékok

Játékká válik a befektetés

Szeretnél belelátni a pénzügyi döntések mögötti matematikába?

Kurzusunkon a gazdasági élet sokféle területét szimuláljuk játékainkkal, ezek során a vállalkozások, a tőzsdézés, a befektetői döntések alapvető összefüggéseivel ismerkedhetsz meg. Vállalati pénzügyi esettanulmányokon keresztül fedezzük fel a befektetési és finanszírozási döntések alapjait. Ismerd meg, hogyan alkalmazzák a szakemberek a pénzügy-matematikai összefüggéseket a gyakorlatban, és legyél te is részese a gazdasági döntéshozatali folyamatoknak!

Ne maradj le, jelentkezz most!

A képzésünket azoknak azoknak ajánljuk, akik…

• akiket érdekel a tőzsdei kereskedés világa, működésének törvényszerűségei
• játékos formában szeretnék elsajátítani az üzleti tervezés alapjait
• meg szeretnék tanulni a korlátozott erőforrásokért való versengés és együttműködés főbb szabályszerűségeit

Early bird jelentkezés esetén

br. 126 000 Ft  

Normál jelentkezés
esetén

br. 146 000 Ft  

Képzés információk

A képzés vezetője: Fazekas Gergely, PhD, a Corvinus vállalati pénzügyi tárgyainak oktatója 35 éve, illetve több hazai és nemzetközi egyetem vendégoktatója
 
A képzés oktatói:

• Bihary Zsolt PhD, fizikus, a Corvinus volt oktatója, a Morgan Stanley kutatója
• dr. Gulyás Éva, a Corvinus számviteli oktatója 26 éve, szakterülete az élmény alapú tanítás fejlesztése
• Daruka Magdolna PhD, a Corvinus oktatója 20 éve, vezető oktatási tanácsadó
• Dr. Mikáczó Éva, a Corvinus oktatója 30 éve, fő kutatási területe az élményalapú tanítás
• Vörösmarty Gyöngyi PhD, a Corvinus oktatója 30 éve, a Beszerzési menedzsment szakirányú továbbképzési szak felelőse, a Beszerzési Vezetői Klubnak alapítója és vezetőségi tagja. Az MTA Logisztikai Osztályközi Állandó Bizottságának titkára.

A képzés hossza: 26 x 45 perc
A képzés nyelve: magyar
A képzést a megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk el.
A képzés jelenléti formában történik.
 
Felvételi követelmények: gimnáziumi érettségi

A képzés tanterve

• Tőzsdei kereskedés 1. (2 óra) – a technikai kereskedésről, a piaci véletlenekről, árbuborékokról, a piacvezetők szerepéről
• Tőzsdei kereskedés 2. (4 óra) – a pénzügyi viselkedéstan – behaviour finance hatása, a horgonyszerep, a Vak majom effektus, a vezérürü jelenség, a győzelem átka, árbuborékok kialakulása
• Üzleti tervezési játék (12 óra) – vállalatok alapítása, beszerzés a szimulált üzleti környezetben, termelési, marketing- és értékesítési döntések meghozatala, a vállalati növekedési pálya megtervezése a számviteli rendszerek beépítésével.
• Szűkös erőforrások megosztása, centrum – periféria hatása (2 óra) – a csapatoknak egyenlőtlen világban, az erőforrásokat aszimmetrikusan elosztott világban kell termelési és értékesítési döntéseket hozniuk.
• Versengés és együttműködés (2 óra) – korlátozott erőforrásokért, piaci lehetőségekért való harc, a Nash-I egyensúly, versengés és kompromisszumkeresés
• Beergame (4 óra) – az ellátási láncok működésének, a szereplők összekapcsolódásának a logikáját modellezi. Segít átlátni azt, hogy a vállalatok az ellátási láncok tagjaként egy rendszerben töltenek be szerepet, melyben a koordináció, a kommunikáció és a struktúrák ismerete alapvető.

Szakfelelősi köszöntő​

Kedves Leendő Hallgatóink!
Üdvözlöm Önöket a Budapesti Corvinus Egyetem izgalmas új kurzusán, ahol a gamifikáció segítségével egyedülálló módon közelítünk az üzleti tervezés és a tőzsdei befektetések világához. A játék nem csupán szórakozás, hanem kiváló eszköz a tanulásra is, különösen az üzleti döntéshozatal összetett területén.
A kurzus során a résztvevők mélyrehatóan megismerik a játékelméleti stratégiák alkalmazását, amelyek elengedhetetlenek az üzleti sikerhez. A játékos formában történő tanulás lehetőséget biztosít arra, hogy a hallgatók felismerjék és kihasználják az egyes helyzetekben rejlő kölcsönös előnyöket, és képessé válnak a win-win helyzetek maximális kiaknázására.
Ezen túlmenően, a kurzus segítségével a hallgatók képesek lesznek átlátni a véletlen folyamatokat, ami nélkülözhetetlen a tudatos pénzügyi döntések meghozatalához. Ezáltal jobb döntéseket hozhatnak a termelés, értékesítés és marketing területein is, melyek közvetlen hatással vannak az üzleti eredményességre.
Bízom benne, hogy csatlakoznak hozzánk ezen a különleges utazáson, ahol a tanulás éppoly izgalmas, mint amennyire informatív. Várjuk jelentkezésüket, hogy együtt fedezhessük fel az üzleti stratégiák és a pénzügyek játékos oldalát!
 
Budapesti Corvinus Egyetem

Fazekas Gergely, PhD

szakfelelős

egyetemi docens

Tudj meg mindent a jelentkezésről! Iratkozz fel hírlevelünkre!

Oktatóinkról

Dr. Daruka Magdolna

Jelentős akadémiai pályafutással rendelkezik. PhD-jét a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte 2004-ben. Több egyetemi pozíciót töltött be, jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Kutatási területei közé tartozik a munkaerőpiac és az oktatás kapcsolata, valamint modern pedagógiai módszerek alkalmazása a gazdasági oktatásban.

Dr. Mikáczó Éva

1990 óta dolgozik a számvitel területén, jelenleg adjunktusként a Corvinus Egyetem Számvitel Tanszékén. Kutatási érdeklődése a számvitel oktatásának fejlődésére összpontosít. Korábban többek között a MOL-nál is dolgozott szakértőként.

Dr. Vörösmarty Gyöngyi

A Budapesti Corvinus Egyetemen tanulva szerzett PhD fokozatot, és jelenleg egyetemi docensként dolgozik. Kutatási területei közé tartozik a fenntartható beszerzés és ellátási láncok. Oktatott tárgyai a beszerzés alapjai és stratégiája, valamint a tevékenységmenedzsment. Több tudományos és szakmai szervezet tagja, és számos díjat nyert kutatási és publikációs tevékenységéért.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.31. - 12:03:22