Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Kutatásaink, projektjeink, sikereink

Logisztika és Ellátási Lánc Menedzsment Tanszék

Tanszékünk alapvető fontosságúnak tartja a színvonalas kutatómunka végzését. Ezt nemcsak saját, egyéni karrierünk, de a tanszék közössége és ehhez kapcsolódóan az oktatási munka színvonalának folyamatos emelése is megköveteli. Ennek érdekében Tanszékünk oktatói szorosan együttműködnek hazai és nemzetközi szakmai szervezetekkel, hogy nyomon kövessék a világban zajló kutatásokat és be tudjanak csatlakozni a hazai és nemzetközi tudományos vérkeringésbe.

Budapesti Corvinus Egyetem

 
2016 és 2020 között a korábbiakhoz hasonló, intenzív kutatómunka folyt a Tanszéken. Az alábbiakban csak felsorolásszerűen jelenítjük meg a futó, illetve az elmúlt öt évben lefutott programokat.

A tanszéken végzett kutatómunka eredményességét mutatja, hogy számos díjat kaptak az elmúlt években kollégáink. Losonci Dávid ÚNKP ösztöndíjat nyert 2016-2017-re. Nagy Judit 2018-ban kutatócsoport alakítására kapott ösztöndíjat. Vörösmarty Gyöngyi “MLE dísztoll” elismerést kapott a Logisztikai Évkönyvben és a szakmai közéletben kifejtett kiemelkedően magas színvonalú munkásságáért 2018-ban. Az MTA Gazdálkodástudományi Bizottságának Ipar- és Vállalatgazdasági Publikációs Nívó-díját 2018-ban könyv kategóriában Vörösmarty Gyöngyi és Tátrai Tünde együtt írt könyvükkel, nemzetközi folyóiratcikk kategóriában Losonci Dávid és Demeter Krisztina társszerzőkkel írt cikkükkel nyerték el. 2019-ben az MTA Gazdálkodástudományi Bizottság, Vezetés- és Szervezéstudományi Albizottságának 2019. évi szakirodalmi nívódíjasai lett hazai folyóirat kategóriában Gelei Andrea, Dobos Imre és Dudás Levente Statisztikai Szemlében megjelent cikke. 2020-ban Nagy Judit az egyetem Év Oktatója kitüntetésben részesült.

Nemzetközi díjakban sem volt hiány. 2017-ben Demeter Krisztina egy IJPE-ben megjelent cikkel a Román Oktatási Minisztériumtól kapta meg az adott tanévben romániai szerzők tollából megjelent nemzetközi cikkek közül kiválasztva a legjobb gazdasági publikációért járó díjat társszerzőivel: Szász Leventével és Rácz Béla Gergellyel (mindketten a Bábes-Bolyai Egyetem kutatói). 2018-ban az Emerald Kiadó gondozásában megjelent IJOPM lapjának 2017-es cikkei közül a Losonci Dávid, Kása Richárd, Demeter Krisztina, Heidrich Balázs, Jenei István szerzői gárda által írt cikket a legjobb 5 cikk közé (“highly recommended paper”) választotta a lap szerkesztőbizottsága.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.12. - 17:35:47