Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Jelentős osztalékbevételhez jut idén a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány

Április 12-én a Richter, majd április 28-án a MOL is megtartotta éves közgyűlését. Mindkét társaság döntött a 2021-es üzleti év utáni osztalék mértékéről. Ennek eredményeként a Budapesti Corvinus Egyetemet fenntartó alapítvány a két vállalat osztalékfizetéséből a tavalyi évet jelentősen meghaladó bevételhez jut.

Kapcsolódó posztok

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A 2021-es üzleti év után kiemelkedően magas, 28, 776 milliárd forint osztalékbevételhez jut a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány a résztulajdonában lévő gazdasági társaságoktól. Ez a bevétel önmagában stabil pénzügyi hátteret biztosít az Alapítvány számára több évre, és megfelelő forrást jelent a Corvinus egyetem fejlesztési programjainak megvalósításához is.

A Richter Gedeon Nyrt a 2022. április 12-én tartott éves közgyűlésén a 2021-es üzleti évre vonatkozóan összesen 41,934 milliárd forint osztalék megállapítását és kifizetését hagyta jóvá. Ez részvényenként 225 forintos összegnek felel meg. Az Alapítvány így 4,193 milliárd Ft osztalékbevételben részesül a Richter részvények után.

Április 28-án a MOL is megtartotta éves közgyűlését, amelynek döntése értelmében 2022-ben összesen 241,933 milliárd forint osztalékot kapnak a részvényesek a 2021-es üzleti év után. Ez részvényenként mintegy 300 Forintnak felel meg, így az Alapítvány 24,582 milliárd forint osztalékbevételhez jut.

A Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány elsősorban az egyetem éves jóváhagyott költségvetésére fordítja bevételeit, így bérfejlesztésre, a térítésmentesen tanuló hallgatók Corvinus Ösztöndíjának finanszírozására, a hazai felsőoktatási piacon kimagaslónak számító tanulmányi ösztöndíjakra, továbbá az egyetem versenyképességét, az oktatás színvonalát javító infrastrukturális beruházásokra, végül pedig az egyetem hosszútávú, stabil működéséhez szükséges tartalékképzésre.

A Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány 10-10%-os MOL és Richter részvénypakettel rendelkezik, amelyek a modellváltást követően kerültek a vagyonkezelő alapítvány tulajdonába. Az Alapítvány jelenleg alapvetően a részvények utáni osztalékból biztosítja a Corvinus Egyetem működését.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 18:53:19