Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Ismert WiFi problémák és megoldásaik

Nem sikerült csatlakoznia a hálózathoz?

  • Győződjön meg róla, hogy megfelelő jelszót adta-e meg, hogy jelszava aktuális-e még? A cusman.uni-corvinus.hu oldalon ellenőrizheti jelszavát, amennyiben az lejárt állítson be újat és próbáljon meg újra bejelentkezni a hálózatra.
  • Amennyiben hallgatói jogviszonya megszűnt nem fog tudni belépni.
  • Ha biztos abban, hogy megfelelő jelszót adott meg és mégsem sikerült belépnie, akkor a korábbi WiFi bejelentkezés adatait célszerű elfelejtetni és újra belépni. Ennek lépéseit lentebb találja.
  • Amennyiben nem sikerül a problémát megoldani forduljon a helpdesk-hez személyesen a Sóház 15-ben vagy e-mailben az IThelpdesk@uni-corvinus.hu címre írva.

WiFi kapcsolat elfelejtetése

A Cornet-EAP vagy az Eduroam WiFi kapcsolat elfelejtetéséhez először kattintsunk a képernyő legalján a wifi hálózatot jelző ikonra a hangerőszabályozó ikontól balra.

A megjelenő felugró ablakban kattintsunk jobb egérgombbal alul a „Wi-Fi” ikonra. Megjelenik egy „Gépház megnyitása” felirat, erre kattintsunk bal egérgombbal a gépház megnyitásához.

A következő ablakban kattintsunk az „Ismert hálózatok kezelése” opcióra.

A megjelenő listában kattintsunk a „Cornet-EAP” vagy az “Eduroam” WiFi kapcsolatra, megjelenik két gomb, válasszuk az „Elfelejtést”, így törlődnek a korábbi bejelentkezéshez kötődő adatok. Ez után zárja be ezeket az ablakokat és próbáljon meg újra csatlakozni a Cornet-EAP vagy az Eduroam Wi-Fihez, a WiFi kapcsolat listában.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.27. - 02:03:33