Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Új előfizetett tartalom érhető el wiiw adatbázisok néven

2024-02-02 12:31:00

2024 februárjától új adatbázissal bővült az előfizetett adatbázisok köre.

Budapesti Corvinus Egyetem

A Vienna Institute for International Economic Studies, röviden wiiw, Közép-, Kelet- és Délkelet-Európa kutatóközpontja. A független, non-profit intézmény makroökonómiai folyamatokra, szerkezeti átalakulásra, nemzetközi gazdaságtanra, munkaerőpiacra, szociális ügyekre, valamint iparágak és régiós gazdasági fejlesztésekre fókuszál. 

Kutatásaikban az alábbi adatbázisokat építik: Annual, Monthly és FDI. A jelenlegi előfizetéssel mindhárom adatbázishoz hozzáférünk. A hozzáférés IP-alapú. 

A wiiw Annual database 23 ország legfontosabb makroökonómiai és strukturális mutatóit tartalmazza éves szinten. Az idősorok többsége 1989-ben indul, néhány ország esetében 1960-ig megy vissza. 

A wiiw Monthly database a 23 országra vonatkozó kulcsfontosságú gazdasági mutatókat tartalmazza. Az idősorok 1990/91-től érhetőek el. 

A wiiw FDI Database nevéhez illően az FDI be- és kiáramlásáról tartalmaz idősorokat, partnerországok és tevékenységek szerint. Ezen adatok lehetővé teszik ország- és iparágspecifikus FDI-profilok létrehozását. Az idősorok 1990-től érhetőek el. 

Az adatbázis tartalmi leírása elérhető az adatbázislistából. 

Egyetemi Könyvtár 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 17:35:20