Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Új adatbázisok és változások a szakirodalmi hozzáférésekben

2023-01-13 13:24:13

Új adatbázisokkal bővül az egyetemi kínálat, néhány hozzáférés pedig megszűnik 2023-tól.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Ismét elérhetővé válik az oktatói közösség számára kiemelten fontos Taylor and Francis kiadó Social Sciences and Humanities (SSH) folyóiratcsomagja 2023-tól. A teljes szövegű folyóiratcsomag csaknem 2500 folyóiratot tartalmaz a társadalomtudomány, a bölcsészet és egyéb tudományterületekről. Az előfizetés tartalmazza az open access publikálás díjait is.

Az egykori MarketLine-adatbázis kibővített tartalommal, megváltozott néven érhető el. Az új adatbázis neve GlobalData Explorer (GDX). Cég-, iparági-, országprofilokat, valamint esettanulmányokat, piaci jelentéseket, naprakész üzleti híreket tartalmaz. Ezen túlmenően elemző eszközök és konzultációs lehetőség segíti az információk feltérképezését.

Megszűnő hozzáférések

A 2023. évre rendelkezésre álló költségkeretek az új előfizetések mellett nem teszik lehetővé a korábban megszokott szakirodalmi és adatforrások maradéktalan fenntartását.

2023 januárjától az alábbi adatbázisok nem érhetők el az Egyetemen:

  • Ebsco Academic Search Complete
  • JSTOR Essential Collection
  • Kronosz Kiadó könyvei
  • Wiley Online Library
  • EMIS
  • Statista
  • InCites (WoS adatbázis elemző platformja)

A Könyvtár munkatársai javasolják, hogy a hiányzó szakirodalmi forrás beszerzésére a könyvtárközi kölcsönzést vegyék igénybe a munkatársak és a hallgatók.

Mivel az egyes szolgáltatóknál eltérő, hogy ténylegesen mikor kapcsolják le az adatbázist, így előfordulhat, hogy egyes, a fenti listán szereplő adatbázisok továbbra is megjelenítenek találatokat.

Az adatbázislistát folyamatosan frissítik a Könyvtár munkatársai, a kérdéseket, észrevételeket a library@uni-corvinus.hu címen várják.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.21. - 20:56:32