Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Tájékoztató az orosz-ukrán háború menekültjeinek való adományozás szervezeti lehetőségeiről

2022-03-07 12:51:31

A segítségnyújtás különböző lehetőségei – adománygyűjtés, tolmácskapacitás-felajánlás - mellett a Corvinus megszervezte az orosz-ukrán háború elől menekülők számára az egyetemi pénzadományozás kereteit.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

Két adománygyűjtő perselyben gyűjtjük pénzadományokat, amelyeket a Magyar Ökomenikus Segélyszervezeten keresztül juttatunk el a rászorulókhoz: az egyik persely a C épület bejáratánál, közvetlenül a biztonsági szolgálat mellett található, a másik pedig az E épület déli bejáratával szemben. Az Egyetem vezetése pedig ezzel párhuzamosan 500.000 Ft-ot ajánl fel a központi költségvetésből a háború elől menekülők megsegítésére.   

A pénzadományok mellett a Hallgatói Önkormányzattal együttműködve továbbra is gyűjtjük a tárgyi adományokat: az E épületben a Zsibongóban, a C épületben pedig a bejárattal szemben lehet elhelyezni tárgyi adományokat. Nagyon köszönjük azoknak a munkatársaknak és hallgatóknak, akik eddig adakoztak, kérjük, minél többen vegyetek részt a közös gyűjtésben.   

A Kinizsi, illetve a Tarkaréti Kollégium szabad kollégiumi férőhelyein több Ukrajnából menekült családnak tudtunk szállást adni. Nekik a legnagyobb szükségük most a következő eszközökre van:   

  • Alváshoz szükséges eszközök: takaró, ágynemű, ágyneműhuzat, hálózsák. Kérünk Benneteket, az alváshoz szükséges eszközökből csak újat hozzatok!  
  • Konyhai eszközök: tányérok, poharak, bögrék, evőeszközök, lábasok, serpenyők, fazekak  
  • Higiéniás szerek: pelenka, fogkrém, fogkefe, nedves törlőkendő, szappan, sampon, WC papír, mosószer, mosogatószer, öblítő, intimbetét, kézi fertőtlenítőszer, maszk.  
  • Tartós élelmiszerek (minimum féléves szavatossággal): étolaj, konzervek (szárnyas, marha, hal, sertés, húsmentes), keksz, cukor, tészta, száraz hüvelyesek, liszt, rizs, gyerek bébiétel, müzliszeletek, instant leves, ásványvíz, tea, gyümölcslé.  

Ezúton is köszönjük azon oktatóink, hallgatóink önkéntes felajánlását, akik ukrán-magyar-angol tolmácsolást tudnak vállalni. Az ő elérhetőségeiket továbbítottuk a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet koordinátorainak, akik szükség esetén felveszik a kapcsolatot az önkéntesekkel.   

A Budapesti Corvinus Egyetem, a szabályzatokkal összhangban, kész befogadni a háború miatt képző intézmény nélkül maradt, gazdaság- és társadalomtudományi képzéseken tanuló hallgatókat, hogy ne kelljen bizonytalan időre megszakítaniuk tanulmányaikat. Továbbá, szakmai, illetve más formában is megnyilvánuló segítséget, támogatást ajánl fel az Egyetem a nehéz helyzetben lévő oktatóknak, kutatóknak. Az Egyetem vezetése eddig nyolc ukrajnai gazdaságtudományi intézménnyel vette fel a kapcsolatot és ajánlotta fel segítségét. Közülük eddig a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola jelezte, hogy jelen helyzetben pénzadományokra lenne a legnagyobb szükségük. Mindazok, akik az orosz-ukrán háború okozta helyzetben anyagilag támogatnák a beregszászi főiskolát, az alábbi bankszámlaszámon vagy banki befizetéssel tehetik meg:  

  • Számlatulajdonos: Kárpátaljai Magyar Felsőoktatásért és Közoktatásért Alapítvány  
  • Kedvezményezett: Kárpátaljai Magyar Felsőoktatásért és Közoktatásért Alapítvány  
  • Erste Bank Hungary Zrt. 11600006- 00000000- 97955522  
  • IBAN: HU1911600006-00000000-97955522  
  • SWIFT KÓD: GIBAHUHB  


Számítunk az Egyetemi Polgárok segítségére!  
 

 

Menüpont a honlapon a „Hírek és események” alatt:

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.29. - 08:02:10