Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Számviteli szabadulószobát és jövőkutatást is kipróbálhatunk a corvinusos Kutatók Éjszakáján

2023-09-19 13:08:00

A kriptovaluta-csalástól a lomisokig, a mesterséges intelligencia matematikai és foglalkoztatási hatásaitól Pál Feri-előadásig számos téma nyomába eredhetünk.
Budapesti Corvinus Egyetem

Már kora délutántól változatos és aktuális témákban várják az érdeklődőket a corvinusos oktatók szeptember utolsó péntekén a Duna-parti egyetemen a Kutatók éjszakáján. A tudományt és a kutatói karriert népszerűsítő előadások és interaktív játékok az egyetem legérdekesebb friss kutatási eredményeibe engednek betekintést a gazdasági és társadalomtudományi területekről, magyar és angol nyelven egyaránt.  

A magyar programok közül jelentkezhetünk számviteli szabadulószobába, campustúrára, de Pál Feri-előadásra is a belső békéről. Részesei lehetünk tőzsdejátéknak, jövőkutatásnak, talajműveltségi edukációnak és egy vendéglátó-ipari fenntarthatósági kutatásnak. Ízelítőt kaphatunk az e-learning tananyag-fejlesztésből, az eredményes lobbizást segítő szövegbányászatból és egy nagyvállalati mérleg szakavatott olvasásból is. Megtudhatjuk, kik az influencerek influencerei, hogyan válik egyre pozitívabbá az időskorról szóló nyelvezet és mi az ellenszere a nagyipari élelmiszer-előállítás hátulütőinek.  

Antropológus-közgazdász előadópáros segítségével fejthetük meg a lomizás helyét az újrahasznosításban, alkalmazott matematikus segítségével a matematikai gondolkodás szerepét a mesterséges intelligencia korában, menedzsmenttörténész segítségével a magyar középkor és a mai családi vállalatok közötti párhuzamokat, bibliográfus segítségével Karinthy Ferenc irodalomszemléletét. Tanulhatunk az új társadalmi munkamegosztásról, a fenntarthatóságról, az új világrend, a modern érdekérvényesítés kilátásairól, a magyar államadósság értelmezéséről, a családi alkotmány hasznáról. 

Az angol nyelvű programok közül különösen sok érdeklődőre számíthat a mesterséges intelligencia és a foglalkoztatás összefüggéseiről szóló előadás, a geopolitika aktuális kulisszatitkait (ukrajnai háború, Kína-Tajvan viszony, német energiafüggőség Oroszországtól) feltáró foglalkozás és az FTX-kriptovalutatőzsde-csalás mögötti okokat ismertető beszámoló. 

A Corvinus teljes programkínálatáról részletes tájékoztatás napokon belül az egyetem honlapján, illetve a Kutatók Éjszakája országos ernyőoldalán olvasható. A részvétel ingyenes! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.25. - 15:07:20