Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Refinitiv Eikon – 100-ra bővült a felhasználói licenszek száma

2023-02-23 16:50:36

A bővüléssel együtt megszűnt az egyhetes hozzáférési korlátozás.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

2023. március 1-jétől az eddigi 3 felhasználói licensz helyett 100 Eikon-, és kiegészítésként 50 Datastream licensz áll az egyetemi polgárok rendelkezésére. 

A Refinitiv Eikon pénzügyi, tőzsdei, értékpapír-kereskedelmi adatbázis, mely céginformációkat, jövedelmi mutatókat és árfolyamkockázati adatokat is tartalmaz. 

Az Egyetem oktatói, hallgatói az elmúlt években széleskörűen használták, éves szinten 70-80 aktív felhasználót regisztráltak a Könyvtár munkatársai. A mostani bővülés eredményeként a jövőben elkerülhető lesz, hogy egy-egy licenszet többekkel megosztva kelljen használni. 

Az adatbázis neve némileg módosult, Refinitiv Workspace for Students (Eikon+Datastream) név alatt található az adatbázislistában, tartalmi, technikai információkkal kiegészítve. 

Az eddigiekhez hasonlóan a felhasználói igényeket a szolg@uni-corvinus.hu címen jelezhetik a a munkatársak a felhasználási periódus megadásával (például egy hét, egy hónap, szemeszter vége, stb.) A szolgáltatást csak corvinusos e-mail címmel lehet igénybe venni. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.02. - 20:23:23