Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Pura Vida – Így készül Gáspár Sára hallgatónk a FISU World Forumra 

2022-11-28 09:53:47

Gáspár Sára harmadéves gazdálkodási és menedzsment szakos hallgatónk Hallgatói Nagykövetként képviseli Magyarországot - két másik felsőoktatási intézmény hallgatójával közösen - a 2022-es FISU World Forumon.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

 

Az eseménynek Costa Rica (Cartago) ad otthont december 5-9. között. 

Sárával egy interjú során beszélgettünk az előtte álló útról: 

Mióta foglalkozol az egyetemen az egészséges életmód és a sport népszerűsítésével? 

2020 őszén felvételt nyertem a Hallgatói Önkormányzat Rendezvényszervezési területéhez és ennek köszönhetően kezdtem el közösen dolgozni a Testnevelési Sportközponttal. Azóta sok projektben vettem részt, illetve március óta az egyetem sportnagyköveteként más egyetemek tapasztalataiból merítkezve teszem színesebbé az egyetemünk sportéletét. 

Hogyan talált meg ez a lehetőség? 

2021-ben sikeresen elvégeztem a FISU Önkéntes Vezetők Akadémiáját, amelyet sajnos a vírusra való tekintettel online tartottak meg nyáron. Ezt követően szeptembertől a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség Instagram oldalára készítettem tartalmakat ,,A Hét Versenyzője” címmel, Horváth Marcell nagykövet társammal közösen. 

Milyen sporttal kapcsolatos rendezvények szervezésében vettél részt? 

A HÖK Rendezvényszervezési Területének Rendezvényekért felelős koordinátoraként tavaly ősszel projektvezetőként feleltem a Corvinus Őszi Sporthetéért. Idén tavasszal koordinátorként és nagykövetként is aktívan kivettem a részem a sporthét programjainak előkészítésében, valamint lebonyolításában. 

Milyen nemzetközi eseményeken képviselted már az egyetemet és Magyarországot? 

Hallgatói Nagykövetként: 

  • 2020/2021 FISU Fiatal Önkéntes Vezetők Akadémiája  
  • 2022 HealthyLifestyle4All (az Európai Bizottság kétéves kampánya) 

Önkéntesként: 

  • Európai Egyetemi Játékok 2022 (Lodz) 

Mit jelent a FISU, és mi az a Világfórum? 

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU – Fédération Internationale du Sport Universitaire) felel világszerte a 17-28 éves kor közötti diák-sportolók számára szervezett sportversenyek megszervezéséért és irányításáért. 1949-ben alapították és jelenleg 174 tagszövetsége van 5 kontinensről. 

A FISU Világfórum egy nem mindennapi találkozási lehetőséget biztosít az egyetemi sportéletben résztvevő diákok, tisztviselők és más kulcsfontosságú partnerek számára a FISU tagszövetségekkel.  

A FISU Világfórum, amely öt napon át fog tartani, általában egy főtémára és több altémára összpontosít, amelyek mindegyikét a témakörre szakosodott előadó moderálja.  Az egyes altémákról minden nap workshopokat, illetve szemináriumokat tartanak. 

Kik vesznek részt még Magyarországról? 

Az eseményen Magyarországról rajtam kívül Benyó Blanka, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és Borda Gréta, a Széchenyi István Egyetem hallgatói fognak részt venni. 

Mit jelent ez a Corvinus diákjai számára, hogy ott képviseled az országunkat és az egyetemet? 

Az utazást követően implementálnám a kint megszerzett tudást és tapasztalatot egyetemünk mindennapjaiba is. 

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.24. - 10:37:27