Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Proof of Concept Ötletpályázat – Nyerj milliós támogatást ötleted megvalósításához!

2021-12-02 16:16:19

Ebben a tanévben is kiírták a Proof of Concept Ötletpályázatot (PoC Ötletpályázat), amely idén magasabb támogatási keretösszeggel, összesen 18 000 0000 forint díjazással támogatja a hallgatói ötleteket.

A pályázat az alap- és mesterszakos hallgatók és doktoranduszok mellett az idei évben már a külföldi hallgatóknak is pénzügyi és mentori támogatást nyújt projektötletük megvalósításához.  

Az egyetemi hallgatói ötletek sok esetben nem jutnak el a piacra lépéshez való szükséges fejlesztésekig a megfelelő pénzügyi és szakmai támogatás nélkül. A PoC Ötletpályázat erre a problémára nyújt megoldást. A PoC Ötletpályázat célja, hogy előmozdítsa a vállalkozói szemlélet kibontakozást a hallgatók körében, pénzügyi és szakmai támogatást biztosítson az új ötletekhez, innovatív termékekhez vagy szolgáltatásokhoz, vagy akár egy spin-off, vagy startup vállalkozás alapításának előkészítéséhez.  

A PoC Ötletpályázatra kezdeti szintben lévő, új ötletek beérkezését várják, ugyanakkor  fontos szempont a piacosíthatóság, azaz a piaci szemlélettel való felépítés, amely elvezethet a kézzel fogható termékek megvalósításáig, vagy az eljárás, szolgáltatás kialakításáig, akár más szektorral való együttműködés révén is. 

A PoC Ötletpályázat támogatásának keretösszege az idei évben 18 000 000 forint, amely 15 projekt megvalósítására biztosít anyagi és szakmai támogatást. Ezen felül a szakmai zsűri 3 különdíjat is odaítél a nyertes pályázóknak, akik így további 500 000 forint támogatást nyerhetnek ötletük megvalósítására.  

A pénzügyi támogatás mellett a program szakmai mentorálást is biztosít a pályázóknak: az ötletgazdák közel másfél hónapos személyre szabott mentorálást kapnak, amely során feltérképezik és kialakítják a szükséges technológiai és stratégiai lépéseket, így projektjük a lehető leggyorsabban jut el az üzleti hasznosíthatóság fázisáig.  

A pályázatra a tavalyi nyertesek projektjei mellett, az Egyetem alap- és mesterszakos hallgatóinak, valamint doktoranduszainak jelentkezését várják önállóan vagy kétfős csapatokban.  

A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. január 10.  

Bővebb információ és jelentkezés az alábbi oldalon érhető el. 

A Proof of Concept pályázat a 2019-1.2.1-EGYETEMI ÖKO-2019-00022 számú projekt keretében, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, az Egyetemi Innovációs Ökoszisztéma pályázati program finanszírozásában valósul meg.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.12. - 17:08:33