Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Pitch Day a Corvinuson – Központban az innováció

2024-05-22 10:24:00

Mindig is vágytál egy sikeres vállalkozásra, de hiányoztak az eszközök és kapcsolatok a megvalósításhoz? A Corvinus Boost Program résztvevői segítséget kaptak, hogy ötletüket vállalkozássá fejlesszék.
Budapesti Corvinus Egyetem

Ez az intenzív program gyakorlati képzést, tapasztalt mentorokat és egy támogató közösséget kínál az üzleti készségek elsajátításához, amelyek segítenek az ötleteket vonzóvá tenni a befektetők számára. A résztvevők a program márciusi indulásától a májusi Pitch Day-ig minden olyan alapvető készséget és kapcsolatot megkaptak, amely a vállalkozásuk sikeréhez hozzásegíti őket. 

Akár nulláról indultak, akár egy meglévő ötletet tökéletesítettek, a Corvinus Boost Program egy kiváló alapot adott a siker eléréséhez.  

A tréning alatt öt héten keresztül tíz elszánt csapat tökéletesítette üzleti ötleteit, ismerte meg a piac titkait, és épített erős csapatokat az elkötelezett mentorok segítségével. Ezt mind a program számára létrehozott közösségi fókuszú terekben élhették át a Gellért Campuson.

Az első néhány hét a kapcsolatok kiépítéséről, az ismerkedésről és a tanulásról szólt. A csapatok olyan workshopokon és gyakorlatokon vettek részt, amelyek célja a kommunikáció, a bizalom és az üzleti világ megismerése volt, ami minden sikeres vállalkozás fontos része. 

A hathetes program fináléja a Gellért Campuson megrendezett Pitch Day volt, melynek során minden csapatnak legfeljebb öt perc állt rendelkezésére, hogy lenyűgözze a szakmai zsűrit a vállalkozást bemutató prezentációjával. Az ötletek közt hallhattunk olyan szolgáltatást, amely segíti a hallgatókat az egyetemi felvételi előkészítésében, de esett szó a pályázatkészítést mesterséges intelligenciával forradalmasító szoftveres megoldásról is. Téma volt a városi közlekedés forradalmasítása, az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem egy alkalmazás segítségével, és nem utolsósorban a környezetvédelem. A hangsúly ezután a technológiai megoldásokra helyeződött át, a csapatok AI-alapú jegyzetkészítő szoftvert, közösségi finanszírozási platformot, valamint integrált fizetési és foglalási rendszert mutattak be. Az utolsó két csapat a diákélettel és a szórakozással foglalkozott. Hallhattunk diákok számára is megfizethető, kis éttermeket reklámozó platformról, valamint a divat és a techno klubok fúziójáról is. 

Minden csapat értékes visszajelzést kapott a zsűritől a vállalkozásuk további fejlesztéséhez. Kulcsfontosságú tapasztalatot szereztek, értékes kapcsolatokat építettek ki, és olyan szakértői útmutatást kaptak, amely segíti vállalkozói útjukat. A Corvinus Boost Program nyertese a forradalmi AI-alapú pályázati szoftvert bemutató csapat lett. 

A kemény munka után eljött az ideje a megérdemelt lazításnak, a további kapcsolatteremtésnek, és a sikerek megünneplésének is, így a program egy ünnepi rooftop partival zárult. 

A Boost Program szeptemberől újra várja az ötletekkel teli, vállalkozó szellemű corvinusosokat, tudj meg többet a program weboldalán! 

Te is ízelítőt kaphatsz a programból a pitch dayen készült képekből: 

.  

.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.16. - 17:50:35