Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Pályázati felhívás Felkai András ösztöndíjra 

2023-02-21 14:55:01

A pályázatokat 2023. május 31-ig lehet benyújtani.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Felkai András Ösztöndíjat 2001 őszén a Citibank kezdeményezésére hozta létre az Alapítvány a Pénzügyi Kultúra Fejlesztéséért azzal a céllal, hogy emléket állítson Felkai Andrásnak, az 1990-es évek magyar pénzügyi világának egyik legkiemelkedőbb alakjának, továbbá hozzájáruljon ahhoz, hogy a magyar gazdasági és pénzügyi szektor magasan képzett szakemberekkel gazdagodjék. Az ösztöndíj jogi háttere 2012. év elején átalakult, és gondozását egy új, önálló civil szervezet, a Felkai András Alapítvány látja el. 

A Felkai András Ösztöndíj célja, hogy a magyar gazdasági és pénzügyi szektor olyan szakemberekkel gazdagodjék, akiket Felkai Andráshoz hasonlóan pozitív beállítottság, hozzáértés és nemzetközi látókör jellemez. A díj e cél elérése érdekében fiatal magyar gazdasági szakemberek és végzős hallgatók posztgraduális tanulmányainak folytatásához nyújt pénzügyi támogatást. 

A Felkai András Ösztöndíjat minden 20-30 év közötti magyar állampolgársággal, vagy magyar igazolvánnyal rendelkező magánszemély megpályázhatja, aki az alább felsorolt közreműködő intézményben gazdasági területen egyetemi, illetőleg mester oklevelet szerzett, vagy valamely intézmény nappali tagozatos hallgatója, és ebben a minőségében legalább öt szemesztert sikeresen elvégzett. 

Pályázatok benyújtásának új határideje: 2023. május 31. 

Eredményhirdetés határideje: 2023. július 31. 

Az ösztöndíjra pályázni csak a pályázati felhívás mellékletét képező pályázati formanyomtatvány és mellékleteinek hiánytalan benyújtásával lehet. A pályázati formanyomtatvány elektronikusan szerkeszthető változatát az Alapítvány honlapjáról (www.felkaiandrasosztondij.hu) lehet letölteni. 

Az ösztöndíjpályázatot elektronikus és papír alapú formában is be kell nyújtani. Az ösztöndíjpályázat benyújtásánál a pályázatok elektronikus formáját az info@felkaiandrasosztondij.hu e-mail címre, a teljes pályázati dokumentációt pedig, postai úton Felkai Tamásnak (1044 Budapest, Flottilla utca 95.) kell elküldeni. 

 A pályázatok értékelésének alapját a benyújtott pályázati formanyomtatvány, valamint az Ösztöndíjbizottság ülésének keretében zajló interjúk képezik. 

A pályázatok értékelésének legfőbb szempontjai a következők: 

  • a pályázó tanulmányi és szakmai eredményei; 
  • a pályázó jövőre vonatkozó elképzeléseinek, terveinek össze-egyeztethetősége a díj alapelveivel és céljaival;  
  • a díj által támogatandó további tanulmányok folytatására a pályázó által kiválasztott intézmény szakmai megítélése. 

A részletes pályázati kiírás és a szükséges mellékletek itt érhetők el. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 03:10:01