Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Neves külföldi egyetemek oktatóival ünneplik a PPE indulását a Corvinuson

2023-08-30 16:40:00

A kétnapos eseményünk első napján a PPE szak kereteit adó témákhoz kapcsolódó nyilvános viták lesznek, a második nap játékos kísérletekben vehetnek részt hallgatóink.

Budapesti Corvinus Egyetem

A 2023/2024-es tanévben több új képzés is indult a Corvinuson, köztük a PPE (Filozófia, Politika, Gazdaság, angolul: Philosophy, Politics, Economics) alap- és a Politikai Gazdaságtan mesterszakunk. Ezúttal főleg az ezen szakot választó hallgatóinknak készülünk egy kétnapos eseménnyel, amelyre több külföldi egyetem PPE programjában is oktató tanárát látjuk vendégül. A rendezvény első napján a PPE szak tudományterületeihez kapcsolódó nyilvános vitákra várjuk az egyetemi polgárokat, a második nap pedig játékos kísérletekben vehetnek részt hallgatóink.  

„A kétnapos rendezvényünk a PPE alapszakunk indulásának az ünnepe, hiszen nagy sikernek értékeljük, hogy hosszú és kemény munkával járó előkészület után ősszel elindulhat ez a képzésünk. Ráadásul nagyon sokan jelentkeztek PPE-re, ami megerősített bennünket abban, érdemes volt elindítani az itthon csak a Corvinuson elérhető képzést” – mondta Ványi Éva szakfelelős.  

 

„Szeretnénk, ha a hallgatóink is éreznék, jó helyre jöttek, és már a tanulmányaik előtt kaphatnak egy kis szakmai és játékos ízelítőt is a PPE programban rejlő lehetőségekről” – tette hozzá Ványi Éva. 

A szeptember 5-én és 6-án megtartandó eseményt az Oxfordi Egyetem PPE programjának egyik oktatójával, aki nem mellesleg corvinusos alumnus is, Eső Péterrel közösen találták ki és valósítják meg a szervezők. A kétnapos programon mind a PPE alapszak, mind a szintén újonnan induló Politikai Gazdaságtan mesterszak hallgatói személyes ízelítőt kaphatnak képzésük szakmai tartalmából. 

Az első napon két nyilvános vitát is rendeznek, amelyek a modern társadalom azon problémáit járják körbe, amelyek a PPE mindhárom területén felvetődhetnek, és a viták résztvevői több különböző nézőpontból közelítik meg a lehetséges válaszokat. A szabályok fontossága és politikai gazdasági értelmezése és aspektusa fontos nézőpontokat adhat a politika és a közgazdaság határterületének megértéséhez. 

A meghívott vendégek az Universität Graz (Christoph Alexander Kuzmics) és az University of Exeter (Julian C. Jamison) oktatói, akik mindketten oktatnak a PPE programokban.  

A második napon diákjaink játékos kísérletekben vesznek részt, melyek a politikai és gazdasági életben felmerülő kérdésekkel foglalkoznak. A tevékenységek során betekintést nyernek olyan tudományterületekbe, amikkel PPE alapszakos tanulmányaik során találkozni fognak.  

A játékokat tapasztalt csoportvezetők irányítják. Egy közös elméleti bevezető után csoportokban zajlanak a kísérletek. A program zárásaként a csoportok megosztják egymással az élmenyeiket és tapasztalataikat. Mindkét nap eseménye angol nyelven zajlik majd. 

REGISZTRÁCIÓ: 

A kétnapos eseményre ezen a linken lehet jelentkezni, a részletes program itt érhető el. 

 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.05. - 16:48:04