Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Nemzetközi vezetőképzési díjazott lett egy magyar corvinusos öregdiák a Bátor Tábor élén

2022-11-15 17:26:18

A CEMS idén csaknem 17 ezer volt hallgató közül választotta ki életpálya-közepi alumni-díjasnak Kindli Ernát, egykori hallgatónkat. A nemzetközi szervezet másodszor díjazott magyar diákot.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A QS idei világrangsorában a 12. helyet megszerző CEMS Master’s in International Management képzést Magyarországról a Corvinus diákjai végezhetik el, kettősdiploma-programként.

Egy magyar vezető, Kindli Erna lett a CEMS globális szövetség idei életpálya-közepi alumni-díjasa, aki a vezetőképző programot a Corvinus egyetem Vezetés és szervezés szakának hallgatójaként végezte el. A díjazott emellett két francia egyetemen is folytatott tanulmányokat. Kindli Erna különlegessége abban áll, hogy a versenyszférában megszerzett kiváló szakmai eredményei ellenére a társadalmi hasznosságot szem előtt tartva pályát váltott: belevágott a Bátor Tábor vezetésébe, hogy sorsfordító élményeket nyújtson a súlyosan vagy krónikusan beteg gyerekeknek és családjainknak, illetve azoknak, akik elvesztették gyermeküket. Kindli Erna 2017 óta tevékenykedik a Bátor Tábor Alapítvány ügyvezetőjeként, korábban a Tresorit kiberbiztonsági vállalatnál dolgozott három évig – ez idő alatt, 2016-ban elnyerte az “Év fiatal vezetője” díjat is Magyarországon –, előtte pedig a Google technológiai óriáscégnél kezdte karrierje építését öt és fél éven át.

“A CEMS kinyitotta számomra a világot. A szakmai és közösségi programok által bekapcsolódhattam a nemzetközimenedzsment-világba, ami új perspektívákat nyitott számomra. Még ennél is fontosabb, hogy jó barátokat is szereztem a magyar és külföldi CEMS-esek közül” – mondta Kindli Erna a díj kapcsán. A díjazottal a Corvinus-interjúja itt olvasható.

A Corvinus Egyetem a kizárólagos magyarországi partnerintézménye a CEMS Master’s in International Management (MIM) programnak. A képzés a QS 2023 Masters in Management Rankings rangsorában a 12. helyet szerezte meg, és ezzel globálisan a vezetőképzéseket nyújtó intézmények legjobb 7 százalékába tartozik. Évente összesen mintegy ötven diák szerzi meg a CEMS oklevelét a Corvinuson. A képzés nyolc magyar és hét angol nyelvű corvinusos gazdasági mesterképzéssel végezhető együtt, az angol nyelvű Vezetés és szervezés mesterszaknak pedig szerves része, hiszen az itt tanulók automatikusan bekerülnek a képzésre. A sikeresen teljesítők két diplomát kapnak anélkül, hogy plusz krediteket vagy plusz féléveket kellene vállalniuk a standard tanterven felül.

A CEMS Alumni-díjakat évente adják át kiemelkedő öregdiákoknak. A kiválasztás alapja, hogy mennyiben járultak hozzá a CEMS értékeinek előmozdításához, azaz a globális állampolgárság, a kulturális sokszínűség, a szakmai felelősségvállalás, a szakmai elszámoltathatóság képviseletéhez és a társadalom egészére gyakorolt hatáshoz. Az intézmény október 26-án hozta nyilvánosságra a három öregdiák díjazott nevét, junior (1-5 év szakmai tapasztalattal), életpálya-közepi (mid-career, 6-15 év szakmai tapasztalattal), valamint szenior (több mint 16 év szakmai tapasztalattal) kategóriákban. A nyertesek csaknem 17 ezer öregdiák közül kerültek ki, akik 111 nemzetiséget képviselnek és több mint 75 országban dolgoznak. A CEMS-közösség bármely tagja adhat jelölést – azaz diákok, öregdiákok, akadémiai munkatársak is –, és a közösség egésze szavazhat, kategóriánként egy-egy jelöltre.

A CEMS életpálya-közepi díját 2019-ben szintén egy egykori corvinusos diák nyerte el: Jentetics Kinga marketingből doktorált az egyetemen, emellett az egyik legsikeresebb magyar start-up, a 2014-ben indult Publishdrive e-könyv-értékesítő online platform társalapítója és ügyvezetője lett, és 2017-ben szerepelt a legsikeresebb 30 év alattiak 30 fős amerikai Forbes-listáján is.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.18. - 23:05:07