Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Tölts el egy estét az egyetemen!

2022-09-26 11:12:36

Ismét Kutatók Éjszakája lesz a Corvinuson

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Budapesti Corvinus Egyetem idén is megnyitja kapuit a tudomány és a kutatás érdeklődői előtt. A Kutatók Éjszakáját szeptember 30-án 15.30 és 21.00 óra között tartják meg a campuson.

A Fővám téri Közgáz Campus 2011-ben adott először otthont a rendezvénynek. A program anno közel kétszáz főt vonzott az intézmény öt különböző helyszínére – olvasható az  egyetem hivatalos lapjának akkori számában. A program célja a kezdetek óta változatlan: a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítése,  elsősorban a fiatalok megszólításán keresztül. Ennek érdekében a szervezők előadásokkal, beszélgetésekkel, workshopokkal és kreatív foglalkozásokkal készülnek a látogatók számára.

A részletes programok ide kattintva érhetők el

Az előadásokon szó lesz többek között a művészetre épülő tudománykommunikációról, a mesterséges intelligencia és az e-learning kapcsolatáról, valamint a nem kognitív képességek méréséről. Ezen felül nyereményekért cserébe szerencsekereket is pörgethetnek a látogatók, valamint campustúrán és interaktív előadásokon vehetnek részt. Szó lesz a metaforákról, az üzleti oktatásról, és első alkalommal szerepel a programlistán a Lego Serious Play workshop. A programok nagy része magyar nyelven zajlik, de a nemzetközi érdeklődők angol nyelvű előadások közül is válogathatnak. Az idegen nyelvű programokról, valamint a részletes szakmai programról a Kutatók éjszakája honlapján érdemes tájékozódni, a szervezők ezen a felületen osztják meg a legfrissebb információkat.

2022. szeptember 30-án 18 és 21 óra között három etapban tartják meg az első Lego Serious Play workshopot. Ez a módszertan széles körben alkalmazott termék- és szervezetfejlesztés, valamint konfliktuskezelés terén. A rövid idő alatt Lego kockákkal történő építkezés felszabadítja a kreatív gondolatokat, amelyek új, innovatív ötletek születéséhez vezetnek. Az LSP-hez nagyon hasonló Design thinking módszertant már a Corvinus több szakán megismerhették a hallgatók, most pedig alkalmuk nyílik megismerni ezt a szintén innovatív módszert is. A koordinátorok ezen az alkalmon kézzelfoghatóan, LEGO kockák segítségével szeretnék lebonyolítani a workhopot, elsősorban az üzleti adattudomány és a gazdaságinformatikus szakágakra koncetrálva. Az LSP workshop kiscsoportban a leghatékonyabb, mivel a résztvevőknek mesélniük kell az elkészült művekről, így a megjelenés regisztrációhoz kötött.

A program a Corvinus azon alap- és mesterképzéses hallgatóinak szól, akik érdeklődnek a kutatói pálya és a PhD képzések iránt. Továbbá a leendő egyetemistákat is szeretné megszólítani az egyetem, akik a rendezvényen keresztül betekintést nyerhetnek az itt zajló sokszínű tudományos életbe.

A rendezvény valamennyi programján ingyenes a részvétel és előzetes regisztráció sem szükséges bizonyos esetek kivételével. Ilyen például a fent említett Lego Serious Play workshop vagy más előadások, ahol az előadó előzetes jelentkezéshez köti a részvételt. Ezzel kapcsolatban a Kutatók éjszakája honlapján és a landing page-en érdemes tájékozódni.

Írta: Weller-Petrás Hanna

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.24. - 13:51:29