Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Közösségi Mezőgazdálkodás a Corvinus Egyetemen

2024-03-18 10:37:00

Idén februárban a Budapesti Corvinus Egyetem C épülete adott otthont a Tudatos Vásárlók Egyesülete által immár negyedszer megrendezett Közösségi Mezőgazdálkodás Családi Napnak. Több, mint 150 érdeklődő volt kíváncsi a rendezvényre.

Budapesti Corvinus Egyetem

Észak-Amerikától Ázsiáig február végén tartják a közösségi mezőgazdálkodás [Community Supported Agriculture (CSA)] nemzetközi napját. Ez az egyik legrövidebb élelmiszer-ellátási forma, amelyben a családok egy teljes szezonra szerződnek közvetlenül a gazdával, aki cserébe friss zöldséget szállít. Hazánkban március végéig tart az időszak, amikor a vásárlók csatlakozhatnak az aktuális szezonhoz, és ezáltal átalánydíjért cserébe minden héten jó minőségű, helyi, szezonális és vegyszermentesen termelt élelmiszerekhez juthatnak. 

Az Egyesület február 24-én (szombaton) közösségi gazdaságok bemutatkozásával, szakmai előadásokkal, érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, kézműves programokkal és gyerekfoglalkozásokkal várta az érdeklődőket.  

A megnyitót a Budapesti Corvinus Egyetem képviseletében Dr. Zsóka Ágnes professzor, akadémiai fejlesztésekért felelős rektorhelyettes tartotta, aki kihangsúlyozta, hogy nagyon örül az együttműködésnek, hiszen a fenntarthatóság és a felelősségvállalás stratégiai fontossággal bírnak az Egyetem számára. A közösségi mezőgazdálkodás lehetőségeivel foglalkozó kerekasztalt pedig Dr. Havran Dániel dékán vezette fel, aki már több éve segíti a közösségi gazdálkodókat a pénzügyi tervezés terén. A beszélgetések elérhetőek lesznek a Tudatos Vásárlók YouTube csatornáján. 

Az elkötelezett gazdák és közösségeik idén 28 gazdaságba várják az új tagokat. A szabad helyekről itt lehet tájékozódni: https://tudatosvasarlo.hu/friss-minosegi-helyi-szezonalis-elelmiszer-kozossegi-gazdasagok/ 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 15:17:07