Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Ki képviseli idén a Corvinust a Danube Cup startup pitch versenyen Bécsben?

2022-04-04 15:30:46

A Corvinus idén is keresi a legígéretesebb startup ötleteket, amelyekkel a hallgatók a Danube Cup bécsi versenyén képviselhetik az Egyetemet.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Danube Cup nemzetközi hálózat partneregyetemei 2022-ben 6. alkalommal szervezik meg hallgatóknak szóló startup pitch versenyüket. A versenyt a WU Wien szervezi az Entrepreneurship Avenue és a ViennaUP! fesztiválok részeként. A nemzetközi döntőre a Corvinus és a BME is két csapatot delegálhat.  

A hazai fordulót 2022. április 29-én a BME Q épületében tartják, ahol a szervezők kiválasztják azt négy csapatot, akik részt vehetnek a bécsi döntőn. 

A magyar megmérettetésre április 19-ig olyan startup csapatok jelentkezését várják, amelyek átlátják a nemzetközi üzleti trendeket, elképzelésüket valamilyen formában már validálták, valamint szeretnének sokat fejlődni és széleskörű kapcsolatokra szert tenni. 

A pitch versenyre történő jelentkezés feltétele, hogy a csapatok legalább egy tagja a Corvinus vagy a BME aktív hallgatója legyen. 

A döntőt 2022. május 31-én a bécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen (WU Wien) tartják, ahol nemzetközi zsűri és publikum előtt kell bemutatni a pitcheket. Az indulóknak a verseny kiváló networking lehetőség, továbbá szert tehetnek nemzetközi tapasztalatra, mentorálást kapnak és pénznyereménnyel is gazdagodhatnak. 

A verseny iránt érdeklődő fiataloknak a Danube Cup kezdeményezés magyarországi oktatócsapata 2022. február 28. és április 14. között Startup VIP néven versenyfelkészítő, konzultációs workshop-sorozatot szervezett a minél eredményesebb részvétel érdekében. A workshop programjának oktatói, előadói és szakmai mentorai a BME, a Corvinus és a Startup Business Launchpad vállalkozásindítással és startup üzletfejlesztéssel foglalkozó szakemberei. A Nemzeti Tehetség Program által támogatott képzés résztvevői megtanulhatták lényegre törően megfogalmazni vállalkozási koncepciójukat és értékajánlatukat, piackutatással alátámasztani elképzeléseiket és angol nyelven is bemutatni ötletüket. 

A versenyfelkészítőn való részvétel nem feltétele a versenyen való indulásnak. Minden programról, egyetemi kurzusról vagy külső akcelerátorból várják a corvinusos vagy BME-s csapatok jelentkezését a szervezők.   

Jelentkezési hatéridő: 2022. április 19.  

Jelentkezés itt. 

Bővebb információ az alábbi linken érhető el.  

Kapcsolat: info@danubecup.eu 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.16. - 06:52:00