Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Ismét Európa legjobbjai között a Corvinus

2023-12-11 08:55:00

A Financial Times idén is rangsorolta Európa legjobb üzleti iskoláit, amelybe egyetlen magyar szereplőként a Budapesti Corvinus Egyetem is bekerült.
Budapesti Corvinus Egyetem

Az európai minőségi üzleti felsőoktatás bemutatására évről évre listát állít össze a Financial Times üzleti napilap, amelybe rendszeresen beválogatják a Budapesti Corvinus Egyetemet. Idén a 90 szereplős illusztris rangsor egyetlen magyar intézményeként a 89. helyet szerezte meg a Corvinus. Mellette a közép-európai régióból csupán egy-egy osztrák, cseh, lengyel és szlovén egyetem került be az összesítésbe, amelynek csaknem felét francia, brit és német iskolák teszik ki. Az élen a francia HEC Paris, a brit London Business School és a spanyol-amerikai-német IESE Business School található. 

A Corvinus jó szereplése az európai toplistán azt mutatja, hogy a képzéseink kiemelkedőek, nemcsak a hazai mezőnyben, de nemzetközileg is. Fontos szakértői visszacsatolás ez arról, hogy itt jó és érdemes tanulni, oktatni, kutatni. A rangsorban elért eredményünk további lendületet ad számunkra, hogy folytassuk a fejlesztéseinket a képzési kínálatunk megújításában és a nemzetköziesítésben” – mondta Szabó Lajos, a Corvinus megbízott rektora. 

A rangsort a Financial Times MBA, executive MBA és Masters in Management-listáiból alakították ki, figyelembe véve az oklevelet nem adó executive képzéseket is. A lista méri a szakmai előmenetelt, a fizetés nagyságát, az oktatók és hallgatók sokszínűségét nemek és állampolgárság szerint, valamint a klímaváltozással kapcsolatos edukáció mértékét. Az adatokat az iskolák és azok öregdiákjai szolgáltatták.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.21. - 02:12:05