Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Négy helyet javítottunk a Financial Times világrangsorában

2023-09-11 15:30:00

A Financial Times globális százas toplistáján a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mesterszaka idén is bekerült a legjobb üzleti képzések közé. Egyetlen magyar intézményként a Corvinusé idén az összesített 94. hely, ár-érték arányban a 17. hely.

Budapesti Corvinus Egyetem

A Financial Times üzleti napilap évente publikálja rangsorát a világ száz legjobb menedzsment mesterképzéséről, amelyre a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mesterszaka idén ismét bejutott. A lista készítői a magyar képzést 2005-től kezdve, a lista első elkészítése óta szinte megszakítás nélkül beválasztják. A Corvinus idén a 94. helyen szerepel, négy pozíciót javítva a tavalyi helyezéséhez képest 

Ár-érték arány szempontjából pedig kifejezetten előkelő helyen szerepel a Corvinus a száz legjobb képzés között, a vezetés és szervezés mesterszak a 17. a Financial Times mérése szerint. A rangsor rámutat, hogy a Corvinus tavaly végzett vezetés és szervezés mesterszakos hallgatóinak 99 százaléka helyezkedett el három hónapon belül, a 2020-ban végzetteknek pedig kétharmadával nőtt a keresetük a diploma megszerzését követő két-három évben a rangsor összeállítóinak felmérése szerint.   

„A Financial Times rangos listáján elfoglalt helyezésünk fontos szakmai visszajelzés, és hatalmas eredmény, hogy az egyre erősebb, egyre nagyobb létszámú nemzetközi versenyben továbbra is jól szerepelünk A rangsorban mindössze 39 olyan iskola szerepel, amelyik a Budapesti Corvinus Egyetemhez hasonlóan az elmúlt 10 évben folyamatosan bekerült a száz legjobb menedzsment mesterszak közé, és mindössze öt üzleti iskola szerepel a közép-kelet-európai régióból” – mondta Szabó Lajos, a Corvinus megbízott rektora. 

A Financial Times rangsorába 27 országból jutott be képzés, a legtöbb Franciaországból, Indiából és az Egyesült Királyságból. Ez a három ország összesen 42 helyet foglal el a százas listán. A rangsor élére idén a francia HEC Paris került, helyet cserélve a listát az előző években vezető svájci St. Gallen-i Egyetemmel. Mindkét iskola a Corvinus partnere abban a CEMS nemzetközi menedzsmentképzésben, amely beépül a Corvinus angol nyelvű vezetés és szervezés mesterszakba. Az itt végzett hallgatók így egy második oklevelet is kapnak a corvinusos diploma mellé. Ezt a második, CEMS oklevet a Quacquarelli Symonds globális felsőoktatási elemzőcég a világ 12. legjobb képzéseként rangsorolta a menedzsmentképzések 2023-as listáján.  

Az angol nyelvű vezetés és szervezés szak minden hallgatója egy szemesztert egy nemzetközi top egyetemen tölt a CEMS program részeként, de idén a magyar képzésről is a hallgatók közel fele kimegy egy külföldi félévre. Ez a nemzetközi tapasztalatszerzés óriásit lendít elhelyezkedési és karrierlehetőségeiken, ami a Financial Times listájához hasonló nemzetközi rangsorokban is visszatükröződik” – mondta Móricz Péter, a Corvinus vezetés és szervezés szakának szakfelelőse. 

A Budapesti Corvinus Egyetem versenyképességét az is jelzi, hogy az egyetlen olyan magyarországi egyetem a gazdaságtudományok területén, amely két nemzetközi intézményi akkreditációval rendelkezik: az MBA-képzésekre vonatkozó, idén augusztusban megújított AMBA-akkreditációval, valamint a 2022-ben megszerzett AACSB-minősítéssel, amely a Corvinus működését, stratégiáját és eredményeit a nemzetközi akadémiai sztenderdek szerint méri.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 09:20:26