Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Ilyen most, és ilyen lesz a Ménesi úti Campus 

2023-04-11 11:35:01

A következő tanévben átadjuk az Egyetem új, Ménesi úton épülő Campusát.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Corvinus Egyetem Ménesi úti Campusának tervezésével foglalkozó projektet 2020-ban indította el az Egyetem. Oktatók és hallgatók egyaránt részt vettek a Belső Világ Projekt nevet viselő folyamatban. A felújított épületben a 2023/2024-es tanév tavaszi félévében kezdődik meg az oktatás. Az épületek funkciói között szerepelnek oktatási, közösségi-, kutatási és innovációs terek, sőt sportterek is. 

A tervezésekor összesen öt szempontot vettünk figyelembe, az egyik legfontosabb ezek közül a fenntarthatóság volt, így olyan megoldásokat alkalmaztunk, amelyek minimalizálják az energiafogyasztást és csökkentik a károsanyag-kibocsátást. A cél, hogy az átadást követően az épület megfeleljen a Leed Gold minősítés kritériumainak, valamint az AA+, kiemelkedően nagy energiahatékonyságot jelentő bizonyítványnak is. 

A következő szempont, amelyet új campus tervezésekor figyelembe vettünk, a nontrivialitás elve volt, azaz, hogy olyan nem mindennapi környezetet teremtsünk, amely kizökkent a megszokott keretek közül és ösztönzi a kreatív gondolkodást. Nemcsak inspirálni szeretnénk oktatóinkat és hallgatóinkat, hanem az otthonosság szempontja is fontos szerepet játszik az új Campuson, azaz szeretnék inspiráló, egyben kényelmes környezetet biztosítani. Ezt mind az összesen 180 kollégiumi férőhely kialakításakor, mind pedig a közösségi és egyéb terek tervezésekor szem előtt tartottuk.   

A transzparencia elvét szintén alkalmaztuk a terek kialakításakor annak érdekében, hogy a közös gondolkodásnak ne lehessenek akadályai. A mobilitás és a flexibilitás is nagyon fontos szerepet játszik az épült tereinek kialakításában, azaz a termek és a bútorok egy része az ott tartózkodók igényeire szabható.  

Az új Campus átadása nemcsak minőségi javulást jelent majd az egyetem tereiben, hanem új funkciókat is ellát majd.  1600 m2-en kap helyet a változatos sportolási lehetőségeket biztosító sportközpont, az épületet körülölelő park pedig 11 000 m2 zöldterülettel bővíti a szabadidős és közösségi programlehetőségek helyszíneit.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.23. - 13:22:51